Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Бельгія – Словаччина 0:1.ЄВРО-2024, група Е. Катастрофа червоних дияволів

Бельгія з мінімальним рахунком поступилася Словаччині у матчі першого туру чемпіонату Європи-2024.

Збірна України провалила старт на ЄВРО-2024, поступившись Румунії. Питання про вихід з групи вже постало дуже гостро, потрібно було сподіватися на хороші підсумки в матчі конкурентів. У другому матчі нашого квартету зустрічалися фаворит групи Бельгія та Словаччина.

Доменіко Тедеско провів зміну поколінь і привіз на турнір менш зіркову, але більш швидку команду. Втім, малюнок гри сьогодні визначали не бельгійці, а скромна Словаччина, яку називають маленькою копією «Наполі» з Станіславом Лоботкою в центрі поля. Франческо Кальцона навіть встиг потренувати «Наполі» в цьому сезоні.

Словаки показали фантастичний рівень організації гри: без м'яча тримали щільний середній блок і за можливості вмикали високий пресинг. Цей пресинг подарував аутсайдеру швидкий гол. Словаччина відібрала м'яч в чужому штрафному після ауту – Іван Шранц п'ятою відкинув під удар Юпаю Куцки, а потім сам зіграв на добиванні.

Завдяки грамотному розташуванню Словаччина обривала атаки бельгійців в зародку. Після втрат команда Кальцони великими силами вступала у відбір. Дуже смілива тактика, враховуючи різницю в класі, але працювала вона чудово.

З м'ячем словаки також далеко не примітивні: комбінації з розумними ривками, тонке відчуття один одного з пасами п'яткою, награні патерни зі змінами флангів. Аутсайдер боровся за ініціативу та круто атакував. Прорив через правий фланг від Петера Пекаріка та Куцки завершився ефектним ударом Лукаша Гарасліна.

Лукаку з катастрофою, Доку «зробив результат»

Найкращий шанс в першому таймі Бельгія отримала в подарунок – Мартін Дубравка загрався з м'ячем, але Леандро Троссар з-за меж штрафного не влучив у площину. Всі інші моменти були пов'язані з Жеремі Доку та Ромелу Лукаку.

Вінгер «Манчестер Сіті» розривав фланг фірмовим дриблінгом (4 вдалі спроби), однак мав проблеми з останнім пасом. Десь дав у недодачу, десь навпаки перебіг всю команду. Його активності все одно вистачало для гостроти: до перерви не забив Лукаку, після перерви удар Йогана Бакайоко героїчно зупинив Давід Ганцко. Доку все ж створив гол, щоправда, у власні ворота – поплив під пресингом і віддав пас супернику.

І все одно Жеремі не може претендувати на головне розчарування матчу. Це звання заброньоване за Лукаку. Який же він повільний і незграбний. Ромелу міг забивати вже в дебюті зустрічі, але поцілив у голкіпера. Потім не втік сам на сам з голкіпером після класного пасу Доку, потім зажував момент, коли Яннік Карраско пасом з глибини відрізав всю Словаччину. 0,82 xG в Лукаку, але яка різниця, якщо він не здатен влучити у порожній кут чи переграти голкіпера. Три явні змарновані шанси – такий сьогоднішній доробок форварда.

Словаки спіймали Бога за бороду

Лукаку зрештою знайшов свої голи, але їх скасували. Форвард заніс м'яч з метра у ворота після подачі з флангу та скидки Амаду Онана – офсайд. Лої Опенда отримав пас з глибини, оббіг опонента та викотив на гол Ромелу – VAR зафіксував, що рука Опенда легенько підбила м'яч.

Словаччина перемогла, набрала три очки та зрівнялась в таблиці з Румунією. Україна та Бельгія на дні з нулями. Наступний матч команда Сергія Реброва проведе проти словаків. Битва буде дуже серйозна. Словаки настільки впевнені в собі, що сьогодні на останніх хвилинах освіжували лінію атаки та шукали варіанти на другий гол.

БЕЛЬГІЯ – СЛОВАЧЧИНА – 0:1
Гол:
Шранц (7).
Бельгія: Кастельс, Кастань, Фас, Дебаст, Карраско (Люкбакіо, 84), Мангаля (Бакайоко, 58), Амада Онана, Троссар (Тілеманс, 74), де Брейне, Жеремі Доку (Опенда, 84), Лукаку.
Словаччина: Дубравка, Пекарик, Вавро, Шкрініяр, Ганцко, Куцка, Лоботка, Дуда (Оберт, 90+4), Шранц (Дюріш, 81), Боженік (Стрелец, 70), Гараслін (Суслов, 70).
Попередження: Мангаля (30), Тілеманс (76), Люкбакіо (85) – Шранц (41).

17 червня 2024 21:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05