Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Мартінес: «Грузія грала так, щоб увійти до історії, а Португалія цьому не відповідала»

Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес прокоментував поразку своєї команди від Грузії (0:2) у третьому турі групового етапу ЄВРО-2024.

«Це поразка. Почали ми з низькою інтенсивністю та швидко пропустили, а це те, що й потрібне було Грузії. Під час завершальних передач і перед воротами нам не вистачало ясної голови, а воротар видав чудову гру. Ми намагалися забити, але не виходило, й це надавало Грузії віри в успіх. Вона на перемогу заслужила.

Ми прагнули забити, але не щастило. Не думаю, що причина в тактиці чи в гравцях. Вважаю, справа в енергійності й інтенсивності, яку продемонструвала Грузія. Нам треба грати у високому темпі, з високою інтенсивністю. Грузія грала так, щоб увійти до історії, а ми цьому не відповідали. Вона швидко забила, потім пішла глибоко в оборону та добила нас після перерви.

Якщо проаналізувати збірну Грузії, то можна виділити воротаря, який три роки провів на найвищому рівні та показав диво-гру, а також Кварацхелію, який входить до п'ятірки найкращих дріблерів Європи. Єдиним сюрпризом стало те, що їй вдалося зберігати інтенсивність у грі та впевненість у собі протягом усіх 90 хвилин, бо лише в останній 10-хвилинці в нас з'явилися явні моменти. Тренер команди зробив чудову роботу.

Це була остання гра групового етапу. День, щоб дати можливість іншим гравцям, які нам потрібні, та подивитися на їхній стан, на те, хто з них зможе нам допомогти. Сьогодні ми хотіли провести ротацію, дати кілька хвилин іншим гравцям та краще підготувати команду до гри зі Словенією в 1/8 фіналу.

Простих ігор не буває – сьогоднішній день цьому ідеальний приклад. Ми перемагаємо не тому, що якась гра – легка. В нас уже був зі Словенією товариський матч, але в неділю все буде інакше. Ця національна команда грає швидше як клуб: з акцентом на оборону та двома класними нападниками... Нам треба ретельно підготуватися. Сьогоднішня поразка краще налаштує нашу команду з психологічного погляду», – наводить слова Мартінеса офіційний сайт УЄФА.

27 червня 2024 13:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05