Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Шевченко: «ЄВРО-2024 – хороша нагода нагадати світу, що Україна існує й бореться»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав розширене інтерв'ю польському виданню WP Sportowe Fakty.

У ньому президент УАФ розповів про важливість участі збірної України в Євро-2024, футбольну співпрацю між Польщею й Україною та про найскладніше в його нинішній роботі.

Щодо виходу синьо-жовтих у фінальну частину європейської першості 2024 року, то тут Андрій Шевченко особливо підкреслив потребу в цьому саме у воєнний час.

«По-перше, ми показали, що навіть під час війни можемо конкурувати на найвищому рівні, про що свідчить наша кваліфікація на футбольний континентальний форум. По-друге, і це навіть важливіше, ми з гордістю представляємо Україну й нагадуємо світу, через що ми проходимо.

Кожна перемога України, як на полі, так і поза ним, дуже важлива для кожного українця, особливо для тих, хто зараз захищає нашу країну. Звісно, ​​політичні акценти під час Євро заборонені, але я вважаю, що це все одно хороша нагода нагадати світу, що Україна існує й бореться...

На жаль, світовий інтерес до війни в Україні згасає. Часто чую запитання: «У вас ще триває ця війна?» Це дуже боляче, тому що ми боремося за своє існування, але ми також боремося за цивілізований світ проти дуже сильного ворога. Й участь України в Євро-2024 в той час, коли в країні йде повномасштабна війна, — це дуже хороша можливість нагадати про це світові», – підкреслив президент УАФ.

Крім того, Андрій Шевченко наголосив на дуже плідній співпраці Польщі та України в ці непрості часи.

«Я хотів би подякувати Польщі за допомогу, і не тільки у футболі. Ми відчуваємо вашу підтримку з перших годин повномасштабної війни з Росією й глибоко цінуємо все, що ви робите для України. Як президент Української асоціації футболу я особисто хочу подякувати своїм колегам з Польського футбольного союзу, а також тим клубам і містам, які на деякі матчі стали футбольними домівками для українських команд. Що б не трапилося, ми повинні зберегти нашу близькість, наше партнерство», – сказав пан Андрій.

Наостанок президент УАФ, який очолив організацію в січні 2024 року, розповів про найважче у своїй нинішній роботі.

«Найскладніше в моїй роботі та у функціонуванні УАФ – це адаптація до обставин, спричинених війною. Вони весь час змінюються. Нам доводиться працювати в умовах багатьох обмежень, включно з питаннями безпеки, нальотами літаків, ракетними атаками та відключенням електроенергії. Це ускладнює роботу, але ми добре даємо собі раду», – підсумував Андрій Шевченко.

14 червня 2024 18:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05