Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Гюндоган: «Нагельсманн зробив збірну Німеччини структурованішою»

Ілкай Гюндоган виграв усе на клубному рівні, але у складі збірної великих успіхів поки що не досягав. На ЄВРО-2012 він так і не з'явився на полі, потім пропустив через травму переможний чемпіонат світу 2014 року та вихід до півфіналу ЄВРО-2016.

Надалі він не пропускав великих турнірів, але його збірна за цей час жодного разу не пройшла далі за 1/8 фіналу. Тепер, на рідній землі, 33-річний півзахисник «Барселони» сповнений рішучості реалізувати свій шанс на всі сто.

Про капітанство на домашньому ЄВРО

«Це величезна честь та величезний привілей. У моїй кар'єрі було багато всього: багато славних перемог та багато важких моментів. Я уявляю, наскільки складно досягати успіху. Все що я можу – це бути лідером для інших на полі та за його межами. Думаю, люди в Німеччині – не лише вболівальники – заслужили якихось успіхів».

Про шанси Німеччини пройти далі 1/8 фіналу вперше з 2016 року

«Ми впевнені у собі. Ми добре зігралися, у нас класна команда з великим потенціалом і зараз треба просто дати результат.

На останніх великих турнірах ми не виявляли себе належним чином. Сподіваємося, що цього разу вдасться отримати користь від підтримки вболівальників та від ейфорії, яку відчуває наша країна. Це допомагає нам рухатися вперед. Але ми розуміємо, що спочатку треба заслужити на довіру вболівальників на полі. Якщо це вийде, ми матимемо шанси пройти далеко».

Про зміни при Юліані Нагельсманні

«Він зробив команду структурованішою. Він має чіткі уявлення про те, чого він хоче. При цьому в роботі тренерського штабу з командою відчувається спокій, вони впевнені у гравцях, і це добре позначається на нас.

Ми розуміли, що не все йтиме ідеально, і знали, що будуть помилки, але ми завжди відчували, що тренер підтримує команду. У нас є все необхідне, і ми здатні показати себе з найкращого боку, щоб відплатити за його довіру».

Про матч із Шотландією

«Грати на ЄВРО у своїй країні – можливість, яка випадає раз у житті, тому, звичайно, це особливе почуття. Розуміємо, що гра проти Шотландії буде непростою. Це класна команда, у її складі багато зірок Прем'єр-ліги. Буде складно, але ми впевнені.

Ми знаємо свій рівень та потенціал. Якщо ми гратимемо у свою силу, а вболівальники будуть на висоті, то зможемо у день відкриття ЄВРО створити особливу атмосферу і, сподіваюся, взяти три очки».

 

14 червня 2024 10:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05