Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Роналду: «20 років у збірній – це складно, але я показав, що це можливо»

Кріштіану Роналду розповів про свої 20 років у збірній Португалії, поділився думками про конфлікти всередині національної команди та найближчі матчі кваліфікації ЄВРО-2024:

«Ми дуже хочемо виграти ці дві гри [зі Словаччиною та Люксембургом], ми знаємо, що якщо виграємо, то фактично пройдемо кваліфікацію. Це будуть важкі ігри, особливо та, в якій ми протистоятимемо Словаччині. Виїзні ігри завжди складніші. Але з командою все в порядку. Ми ще не програли жодного разу. Ми впевнені в собі. Тут, удома, ми намагатимемося перемогти.

Чи сильніша збірна зараз, ніж у 2003 році? Вона не краща і не гірша, це інший етап. Коли є зміни, ти дихаєш по-іншому, не забуваючи про роботу, яка була зроблена за останні роки.

З 2003 року були добрі часи, фінальні стадії чемпіонатів світу та Європи, перемога на Євро, Ліга націй. Ці результати, як на мене, дуже хороші.

Я хочу продовжувати, почуваюся корисним. 20-річний рубіж у збірній викликає у мене гордість, бо це демонструє довголіття. Це складно, але я показав, що це можливо.

Я перебуваю у збірній вже 20 років, і не було команди, в якій не було б розбіжностей. Це завжди відбуватиметься, з Роберто Мартінесом чи Фернанду Сантушем… Про що я прошу найбільше: щоб незалежно від того, хто там перебуває, хто б не був у гарній формі або гірше готовий, ми повинні підтримувати рішення тренера. Ми граємо за країну, за національну збірну, ми повинні думати про успішну кваліфікацію та команду.

Чи піду я після ЧС-2026? Буду чесний: за останні два роки я став думати інакше. Відбулися події, які змусили мене вважати, що життя має відбуватися зараз. Я більше не можу думати про довгострокову перспективу. Все може статися, завжди щось відбувається і все змінюється. Насолоджуватися моментом – це добре. Прагну поїхати на чемпіонат Європи і провести відмінний турнір. А все інше – подивимося. Життя динамічне, і ти не знаєш, що може статися».

38-річний Кріштіану Роналду дебютував у збірній Португалії понад 20 років тому, у серпні 2003 року. За національну команду він провів 200 матчів (світовий рекорд), забив 123 голи (світовий рекорд) і віддав 43 асисти. Роналду виграв весь комплект медалей чемпіонатів Європи, ставав переможцем Ліги націй – 2019. ЧЄ-2024 стане для нього шостим.

Матч Словаччина – Португалія відбудеться у п’ятницю, 8 вересня, у Братиславі. Через три дні команда Роналду прийме Люксембург в Альгарві.

Португалія здобула максимум очок у чотирьох матчах та лідирує у групі J. Словаччина друга (10 пунктів), Люксембург третій (7).

7 вересня 2023 13:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05