Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Румунія – Нідерланди. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Коли гра? Хто може вийти в стартових складах? Усе про матч 1/8 фіналу ЄВРО-2024 між збірними Румунії та Нідерландів.

ГОЛОВНЕ

Коли:
2 липня (19:00 за київським часом)
Де: «Арена Мюнхен»
Що: матч 1/8 фіналу

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Після вольової перемоги над Польщею в матчі першого туру Нідерланди зіграли внічию 0:0 із Францією, а потім програли Австрії 2:3, що дало змогу помаранчевим увійти до четвірки найкращих збірних, які посіли третє місце. «Ми повинні як команда підготуватися до наступного матчу, – наголосив головний тренер Рональд Куман після поразки від Австрії. – На карту поставлено все: це може стати для нас останньою грою в плей-офф».

Збірна Нідерландів виграла 10 зустрічей із Румунією з 14, програвши лише в одній. Однак підопічні Едварда Йорденеску, які посіли перше місце в групі E, дуже впевнені в собі, уперше з 2000 року вийшовши в плей-офф ЄВРО. «Це історичний момент для нас», – сказав тренер, чия команда неймовірно розпочала турнір, розгромивши Україну 3:0 у першому матчі. «Це нове покоління пише свою власну історію», – зауважив воротар Флорін Ніце. «Триколірні» прагнуть потрапити до вісімки найсильніших збірних на великому турнірі лише втретє в історії.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Румунія:
Ніце; Рацю, Дрегушин, Бурке, Сореску; М.Марін, Р.Марін, Станчу; Ман, Міхейле, Дрегуш
Дискваліфікований: Банку
«Висять» на картці: Бурке, M.Марін, Р.Марін, Пушкаш

Нідерланди: Вербрюгген; Думфріс, де Врей, ван Дейк, Аке; Схаутен, Сімонс, Рейндерс; Фрімпонг, Депай, Гакпо
Дискваліфіковані: ні
«Висять» на картці: Схаутен, Веєрман

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

Румунія:
НПВННП

Нідерланди: ПНВВВП

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент зі збірної Румунії Крістіна Таке
: «У гравців цієї збірної Румунії горять очі! У Мюнхені будуть зміни у складі: Деян Сореску, найімовірніше, замінить дискваліфікованого Нікушора Банку. Також у стартовому складі можуть вийти Денніс Ман і Валентин Міхейле. У суботу Йорденеску провів зі своєю командою особливо інтенсивне тренування, прагнучи надихнути «триколірних» на другу перемогу над голландцями в 15 зустрічах (П10 Н3)».

Кореспондент по збірній Нідерландів Дерек Брукман: «Поразка від Австрії з рахунком 2:3 у Берліні в третьому турі стала важким ударом для голландців. У першому таймі команда була пасивна, гравці багато помилялися в передачах, діяли неточно і марнотратно використовували ті деякі моменти, які змогли створити. Можете не сумніватися, що Куман і його команда в останні кілька днів робили все можливе, щоб виправити ці помилки. У Нідерландів явно є талант, який може дозволити їм далеко пройти на цьому турнірі, а тепер давайте подивимося, чи зможуть вони стати кращими в матчі з Румунією».

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Румунії Едвард Йорденеску:
«Треба бути готовим віддати всі сили, якщо ти прагнеш переписати історію. Усі матчі важкі, а за вихід до чвертьфіналу – особливо. Голландці будуть фаворитами. У цієї команди неймовірні гравці, але в нас теж є сильні сторони. Знаємо, що ми повинні зіграти практично ідеально, щоб домогтися гарного результату. Ми не надаємо великого значення тому, як голландці грали з австрійцями».

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман: «Не важливо, хто фаворит. Це все лірика. Ми сприймаємо Румунію дуже серйозно і знаємо, що повинні зіграти краще, ніж у попередньому матчі. Завжди треба починати із себе. Чекаю, що румуни гратимуть дуже агресивно. Вони фізично сильні, що дає їм перевагу в обороні, і дуже небезпечні при «стандартах». Нам подобається грати в хороший футбол і перемагати. Знаємо, що це не завжди працює, але ми дуже серйозно ставимося до Румунії. Ми знаємо, чого чекати».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА


2 липня 2024 09:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05