Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 2-й тур. Головні інтриги матчів п’ятниці

«Футбольний клуб»

Україна продовжить свій шлях на ЄВРО-2024 у п'ятницю поєдинком проти Словаччини. Вечір продовжиться зустріччю Польщі та Австрії у групі D, а завершиться день суперматчем Нідерланди – Франція.





16:00: Словаччина – Україна (група E, Дюссельдорф)

Збірній України потрібно швидко відійти від поразки Румунії з рахунком 0:3, адже жодного іншого результату, окрім перемоги, за великим рахунком, її не влаштує. Команда Сергія Реброва обіцяє своїм уболівальникам зробити все, щоби реабілітуватися. «Тільки сильні можуть стати після такого нокдауну, і ми повинні показати на полі все те, чого від нас чекає наша країна», – каже нападник синьо-жовтих Артем Довбик.

Словаччина, навпаки, зараз на куражі після приголомшливої перемоги над Бельгією з рахунком 1:0. Тим часом, п'ятнична гра стане історичною для нападаючого Томаша Суслова, адже його батько – українець. «Для мене це буде особливий матч, – каже він. – Але я – словак, я буду битися за Словаччину. Україна програла в першому турі, так що вони дуже серйозно налаштуються на цю гру».

Факт: Словаччина програла лише три зі своїх останніх 18 матчів (В10 Н5).

19:00: Польща – Австрія (група D, Берлін)

Хоча обидві команди програли у першому турі, і поляки, і австрійці можуть дивитись у майбутнє з оптимізмом. Півзахисник збірної Польщі Якуб Модер після поразки 1:2 від Нідерландів зазначив, що його команді є куди зростати. «Ми можемо краще грати у штрафному майданчику суперника. Ми можемо більше створювати в атаці, коли опиняємося в безпосередній близькості від чужих воріт, – підкреслив він. – Ми створювали моменти, але маємо краще їх реалізовувати». Повернення Роберта Левандовськи, який пропустив першу гру через травму, має напевно допомогти полякам у їхньому намірі.

Австрійці вважають, що вони можуть додати. Конрад Лаймер після мінімальної поразки від французів заявив: «Є речі, які ми можемо робити краще. Ми не зіграли на межі можливостей. Не соромно програти такій команді, як Франція, але попереду у нас ще два матчі, і проти Польщі ми намагатимемося показати найкращий результат».

Факт: У попередніх 11 зустрічах (Австрія здобула п'ять перемог, Польща – чотири) кожна з команд забила по 20 м'ячів.

22:00: Нідерланди – Франція (Група D, Лейпциг)

У першому турі обидві команди перемогли із мінімальним рахунком. Гол Ваута Вегхорста допоміг голландцям зламати опір непоступливих поляків. За словами нападаючого Коді Гакпо, така перевірка піде команді лише на користь. «Ми ніколи не здаємося, і у нас чудова лава запасних, – сказав Гакпо. – Ми поміняли всю лінію атаки: хлопці вийшли на заміну і відмінно себе проявили. Тож наша сила навіть у довгій лаві».

Форвард збірної Франції Маркус Тюрам також похвалив свою команду за стійкість у переможному матчі з Австрією (1:0). «Ми хотіли добре розпочати турнір проти міцної австрійської команди і можемо бути задоволені трьома набраними очками, – сказав він. – Сила цієї збірної у її характері. Ми добре ладнаємо та допомагаємо один одному на полі». Французам напевно доведеться згуртуватися, якщо за команду не зіграє Кіліан Мбаппе, який отримав перелом носа в першому матчі.

Факт: Голландці не забили лише в одному з останніх 18 матчів у груповій стадії ЄВРО.

Завтра
16:00: Грузія – Чехія (група F, Гамбург)
19:00: Туреччина – Португалія (група F, Дортмунд)
22:00: Бельгія – Румунія (група E, Кельн)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

21 червня 2024 19:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05