Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Австрія – Франція 0:1. ЄВРО-2024, група D. Все вирішив автогол

Збірній Австрії вдалося дати гідний бій головному фавориту турніру, але не створити сенсацію. 

Підопічні Ральфа Рангніка з фірмовими тиском та інтенсивністю зіграли без м'яча, не зважаючи на статус суперника. Сміливий план дозволив обмежити кількість підходів віце-чемпіонів світу до своїх воріт, але водночас у разі невдачі залишав Мбаппе та Грізманна на оперативному просторі. Що в підсумку й визначило підсумок зустрічі.

У першому таймі Франції було справді важко регулярно загрожувати воротам Пенца. 6:0 на користь «ле бле» за ударами за стартові 35 хвилин чітко демонструють, що гра була односторонньою. Але реально французи лише двічі вискочили з-під пресингу за цей відрізок, по суті лише за рахунок індивідуального класу Тео Ернандеса. Індивідуальний прохід латераля «Мілана» на 8-й хвилині дозволив швидко проскочити центр поля, після чого транзитом через Рабьо м'яч довели до Мбаппе, який пробив у ближній з гострого кута. Ще один класний випад сам же Тео запоров невдалою передачею.

Австрія довго мовчала, щоб першим ударом створити найнебезпечніший момент за половину. Упамекано помилився під час загострювальної передачі, після чого невиправдано пішов виправляти свою помилку, залишивши зону в обороні. Нею скористався Забітцер, який увірвався в штрафний і скинув на Баумгарненера, який по самому центру воріт виходив на Меньяна. Кіпер серйозно виручив.

Побічні ефекти від постійного пресингу «Дас тім» – втома і пара карток у жорстких стиках. І до перерви це дало свої неприємні плоди, адже Франція серйозно додала в кінцівці. На 38-й хвилині Мбаппе нахабно зайшов у штрафний по лицьовій, користуючись пасивністю Мвене (сидів на картці), після чого подавав у коробку. Першим на м'ячі опинився Вебер, який панічно зрізав м'яч у власні ворота. А в компенсований Грізманн по суті вивів Мбаппе один на один, але Кіліан затягнув з ударом.

У другому таймі Австрія навіть додала в тиску без м'яча. Відрізками команда піддавлювала фаворита, особливо з виходом Арнаутовича. Але що агресивніше зустрічали, то більшою свободою користувався Мбаппе попереду. Кіліан на 55-й дивом не забив свій перший гол на Євро, елементарно втікши від Данзо і Вебера з центру поля, але потім жахливо пробив у порожній дальній кут. Потім Мбаппе зіграв у стінку з Тео, вивівши Ернандеса на небезпечну позицію для прострілу.

До 0:2 Грізманну не вистачило кількох сантиметрів. Через слабку реалізацію на Францію чекав дещо нервовий фінал зустрічі. Але реальних шансів у підопічних Рагніка повернутися в гру не було – «ле бле» обороняли результат із запасом міцності й мали ще кілька напівшансів подвоїти перевагу.

Тренерський штаб обох команд намагався змінити хід гри, але головною подією став момент з травмою Мбаппе. Кіліан носом вдарився о плече Дансо та був вимушений покинути поле через, схоже, зламаний ніс. Австрійці намагались влаштувати фінальний штурм, але їх спроби не призвели ні до чого небезпечного.

0:1. Австрія виправдала очікування. Грали і сміливо, і справді якісно. Але стримати машину Дешама їм не вдалося. Забітцер і Баумгартнер показали звично сильні перфоманси, хоча окремо варто відзначати опорника «Лейпцига» Зайвальда, який ще до перерви мав монструозні показники – шість відборів, перехоплення та один важливий блок. Але Франція залишається Францією.

АВСТРІЯ – ФРАНЦІЯ – 0:1
Гол: Вебер (38, автогол).
Австрія: Пенц, Пош, Дансо, Вебер (Траунер, 58), Мвене (Прасс, 88), Зайвальд, Грілліч (Віммер, 58), Лаймер (Шмід, 90+2), Забітцер, Баумгартнер, Грегорич (Арнаутович, 58).
Франція: Меньян, Кунде, Саліба, Упамекано, Тео Ернандес, Канте, Рабьо (Камавінга, 71), Дембеле (Коло-Муані, 71), Грізманн (Фофана, 90), Мбаппе (Жиру, 90), Тюрам.
Попередження: Вебер (16), Мвене (34), Баумгартнер (80), Лаймер (84) – Дембеле (56), Мбаппе (89).

17 червня 2024 23:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05