Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Польща – Нідерланди 1:2. ЄВРО-2024, група D. Помаранчевий характер

У Гамбурзі голландцям удалося вирвати вольову перемогу завдяки пізньому голу Вегхорста.

Чотири останніх очних поєдинки збірні Польщі та Нідерландів провели в рамках Ліги націй УЄФА. Три з цих чотирьох зустрічей завершилися перемогами «ораньє» і ще одна гра завершилася внічию.

Збірна Польщі до старту ЄВРО-2024 не програвала вісім матчів поспіль і це дійсно вражаючий показник. Проте, з суперниками рівня Нідерландів підопічні Пробежа не грали. Нідерланди перед стартом Євро з рахунком 4:0 переграли Канаду та Ісландію. Варто відзначити, що поки що колектив Кумана не готовий на рівні конкурувати з топовими збірними. Поразки від Німеччини та Франції яскраве тому підтвердження.

У збірної Польщі суттєві кадрові проблеми. В матчі проти збірної України поляки втратили форварда Аркадіуша Міліка, котрого зрештою довелося виключати з остаточної заявки на Євро-2024. А у поєдинку проти Туреччини поле достроково ще в першому таймі покинули Кароль Свідерськи, який до того встиг відзначитись голом, та Роберт Левандовськи. Замість головної зірки поляків на вістрі атаки сьогодні вийшов Адам Букса. Також звертаємо увагу на появу у стартовому складі уродженця Ковеля Тараса Романчука.

Відчутних втрат перед початком ЄВРО-2024 зазнала й збірна Нідерландів. Роналд Куман не зможе розраховувати на Френкі де Йонга та Тена Копмейнерса протягом всього турніру.

Вже з перших хвилин підопічні Кумана затиснули суперників до власних воріт. Футболісти збірної Нідерландів намагалися якомога швидше забити, щоб почуватися впевненіше. Полякам було дуже непросто, але вони відбивалися. Шикарну можливість відзначитися втратив Райндерс, коли він з меж штрафної пробив повз ворота. Варто відзначитися швидкий рух м'яча у Нідерландів.

Підопічним Пробежа не часто вдавалося зачепитися за м'яч, але вони при першій можливості намагалися дістатися до заключної третини поля. Стандарт допоміг полякам вийти вперед. Зелінськи подав з кутового, а Букса випередив захисника і пробив у дальній кут – 1:0. Дуже несподіваний розвиток подій, адже Нідерланди розпочинали гру з позиції сили.

Цей пропущений додав спортивної злості нідерландцям, але забити вони ніяк не могли. До заключної третини поля вони доходили без проблем, а ось точного завершального удару не було. На 29-й хвилині фортуна посміхнулася підопічним Кумана. Гакпо наважився на удар з-за меж штрафної і м'яч з рикошетом від Саламона опинився у воротах – 1:1.

Цікавий перший тайм завершився внічию. Полякам пощастило, що «ораньє» свої моменти змарнували. Після перерви продовжували грати першим номером підопічні Кумана, але варто віддати належне гравцям збірної Польщі, які намагалися не помилятися біля власних воріт.

Як не дивно, але вдруге у матчі вперед могли вийти поляки на 58-й хвилині. Удар Ківьора у ближньому куті парирував Вербрюгген. Роботи у голкіпера Нідерландів небагато, але концентрацію він не втратив. Поступово стало помітно, що підопічні Кумана фізично почали підсідати і цим намагалися скористатися поляки, які почали грали сміливіше.

Контроль м'яча Нідерландів після перерви не був ефективним. Тиснули, тиснули, але нестандартних дій не вистачало. У другій половині зустрічі гра виглядала більш конкурентною. Наприкінці зустрічі все ж досягнули свого Нідерланди. Аке прострілив, а Вергхорст розстріляв ворота - 1:2. Заміна Кумана спрацювала, адже нападник забив з першого свого дотику.

У підсумку, гра завершилася перемогою Нідерландів.

ПОЛЬЩА – НІДЕРЛАНДИ – 1:2
Голи:
Букса (16) – Гакпо (29), Вегхорст (83).
Польща: Щенсний, Саламон (Берешинський, 87), Беднарек, Ківіор, Франковський, Залевський, Зелінський (Пйотровський, 77), Романчук (Сліш, 55), Урбанський (Свідерський, 55), Шиманський (Модер, 46), Букса.
Нідерланди: Вербрюгген, Аке (ван де Вен, 87), ван Дейк, де Врей, Думфріс, Верман (Вейдалдум, 61), Райндерс, Схаутен, Гакпо (Фрімпонг, 82), Сімонс (Мален, 61), Депай (Вергхорст, 82).
Попередження: Верман (15).

16 червня 2024 18:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05