Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Головні інтриги матчів суботи

У першому матчі 1/8 фіналу ЄВРО-2024 чинні чемпіони італійці змагатимуться зі Швейцарією, яка набрала хід, а господарі турніру німці постараються не зіпсувати свято місцевим уболівальникам поєдинком проти Данії. Анонсуємо ігри 1/8 фіналу в Берліні та Дортмунді.





Указаний київський час початку матчів.


1
9:00: ШВЕЙЦАРІЯ – ІТАЛІЯ (БЕРЛІН)

«Сподіваюся, тепер усі поважають нашу команду трохи більше», – заявив капітан швейцарців Граніт Джака після нічиєї з Німеччиною (1:1). Команда Мурата Якіна грає натхненно, а Джака, який зробив минулого сезону «золотий дубль» із «Байєром», додає міці збірній, яка й без того злагоджено грає.

У складі Швейцарії є й інші футболісти, які взяли нещодавно золото національних першостей. «У нас є Ян Соммер, який виграв серію А з «Інтером», а Мануель Аканджі став чемпіоном Англії у складі «Сіті», – нагадав півзахисник Фабіан Рідер. – Так що нам точно немає сенсу замикатися в матчі зі збірною Італії».

Не
виключено, що тремтіти більшою мірою доведеться супернику. Збірна Італії зазнала чимало складнощів у групі й фінішувала другою лише завдяки голу на останній хвилині матчу з Хорватією. На шляху до перемоги на ЄВРО-2020 італійці розгромили Швейцарію з рахунком 3:0, але то був інший час і інша команда.

Утім, вінгер збірної Італії Стефан Ель-Шаараві впевнений, що фаворитом є саме «скуадра адзурра». «Жоден суперник не радий зустрічі з нами, оскільки за нас говорить футбольна історія, – заявив він. – Ми – чинні чемпіони, і проти нас нікому не доводиться легко».

Факт: Якщо залишити за дужками перемогу Італії 3:0 на ЄВРО-2020, п'ять останніх зустрічей цих команд завершилися внічию.

2
2:00: НІМЕЧЧИНА – ДАНІЯ (ДОРТМУНД)

Господарі ЄВРО стартували грайливо і бадьоро, але нічия зі Швейцарією (1:1) у третьому турі, напевно, могла частково остудити запал німецьких уболівальників. Зате команді Юліана Нагельсманна випала нагода проявити інші риси характеру, адже вона билася до кінця і в підсумку зрівняла рахунок у самій кінцівці завдяки голу Нікласа Фюллькруга.

Спортивний директор «бундестім» Руді Феллер охарактеризував Данію як «фізично міцну і сильну в «повітрі» команду». Він напевно пам'ятає найпам'ятнішу дуель цих збірних, що відбулася у фіналі ЄВРО-1992. Феллер був змушений пропустити його через перелом руки, і Німеччина сенсаційно програла 0:2. Що стосується сучасної збірної Данії, він додав: «У матчах із данцями складно створювати моменти, але іноді і їм самим голи даються важко».

Команда Каспера Юльманна звела внічию всі три матчі групового етапу, що є свідченням як її стійкості, так і, на думку Феллера, певних проблем зі створенням і реалізацією моментів.

Проте захисник «Вольфсбурга» Йоакім Меле не сумнівається, що його команда добре готова до вирішальних матчів: «Німеччина – хороша команда, і ми прекрасно розуміємо, на що вона здатна. Вона грає вдома, але для перемоги на турнірі в будь-якому разі потрібно обігравати всіх суперників по плей-офф. Зустрічаємося ми з ними зараз, у півфіналі чи чвертьфіналі – не має значення. Нам так і так потрібно всіх обігравати».

Факт: Три з чотирьох останніх очних матчів команд завершилися внічию, що підвищує ймовірність серії пенальті в Дортмунді.

НЕДІЛЯ

18:00: Англія – Словенія (Гельзенкірхен)
21:00: Іспанія – Грузія (Кельн)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА


28 червня 2024 22:27







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05