Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, група F. Чехія – Туреччина. Анонс матчу

Шанси турецької команди на путівку до плей-офф виглядають кращими. Особливо якщо згадати матчі цих команд на попередніх ЧЄ. Але чехів із рахунків ніхто не списує.

Ці команди зустрічалися у третьому турі ЄВРО-2008 та ЄВРО-2016, і в обох випадках Туреччина виграла. Цього разу підопічним Вінченцо Монтелли достатньо зіграти внічию, щоб вибити з турніру Чехію: команда Івана Гашека набрала лише одне очко у перших двох іграх, а Туреччина посідає друге місце у групі з трьома.

Однак вражаюче повернення у другому таймі проти Грузії надало Чехії деякого імпульсу, тоді як молода команда Туреччини була трохи вражена розгромною поразкою від Португалії.

Найкращий бомбардир збірної Чехії Патрік Шик, швидше за все, не зіграє сьогодні, але капітан Томаш Соучек подасть потужний приклад гри у центрі поля. У таких важливих випадках досвід може мати велике значення.

Орієнтовні склади

Чехія: Станек; Голеш, Гранач, Крейчі; Куфал, Соучек, Барак, Провід, Дудер; Хложек, Хітіл.

Туреччина: Байндир; Мюлдур, Демірал, Айхан, Кадіоглу; Юксек, Чалханоглу; Актюркоглу, Гюлер, Йилдиз; Йилмаз.
Дискваліфіковано: Абдулкерім Бардакчі

Прогнози експертів

Ондржей Зламав, репортер із Чехії:
«Після поразки від Португалії та нічиєї з Грузією Чехії потрібні голи та очки. Потрібно повторити всі плюси другої гри – домінування, атакуючий футбол, небезпечні простріли. І необхідно усунути великий негатив – нездатність скористатися своїм шансом біля чужих воріт. Перший гол у Гамбурзі буде вирішальним».

Айдин Гювенір, репортер із Туреччини:
«Поразка від Португалії завдала удару по моральному духу турецької команди. Але, безсумнівно, ми можемо очікувати більшого від гри з Чехією. Буде достатньо зіграти внічию, щоб Туреччина вийшла до 1/8 фіналу, але це не та команда, яка створена для того, щоб поступатися ініціативою та перехоплювати м'яч. Її основною метою буде контроль м'яча та перемога».

Що кажуть тренери

Іван Гашек, головний тренер збірної Чехії:
«Цей матч відрізнятиметься від двох попередніх. Туреччина грає з чотирма захисниками, тому нам потрібен інший підхід, щоб упоратися з їхньою обороною. Вони мають чудових футболістів. Це буде важка гра, але ми готові і боротимемося. Ніхто не хоче повертатися додому раніше».

Вінченцо Монтелла, головний тренер збірної Туреччини:
«У матчі з Португалією нам іноді не вистачало сміливості, але це трапляється з гравцями, які не мають досвіду участі у таких турнірах. Нас жорстко покарали, але ми зберігаємо позитивний настрій».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

26 червня 2024 21:27







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05