Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Куман: «Якщо ми гратимемо у фіналі, суперником хочу Іспанію»

Головний тренер збірної Нідерландів Рональд Куман прокоментував перемогу своєї команди проти Туреччини (2:1) у чвертьфіналі ЄВРО-2024.

«Це була чудова гра. Ми добре її розпочали. Після дебютної фази суперники стали краще перекривати вільний простір. Ми продовжували грати так само, але їх уже довелося перегравати. Потім вони почали набирати обертів і повели у рахунку.

В Англії хороші гравці, але й у нас також. Ми у півфіналі чемпіонату Європи, ніхто не очікував цього. Якщо все піде добре, проведемо ще дві гри.

Це для всієї нації щось особливе. У нас маленька країна, і ось ми у півфіналі з Англією, Францією та Іспанією. Ми по-справжньому цим пишаємось. Сьогодні нам довелося битися, але легко не буває. Виклалися на повну. Матч був емоційним, із усім серцем. Іноді нас критикують через відсутність цього порівняно з іншими країнами. Другий тайм був добрий. Нам довелося помучитися, але здобути можливість зіграти у півфіналі – це великий успіх.

Ми почали досить добре. Мемфіс Депай мав чудовий момент, але через 20 хвилин гра змінилася. Ми не могли знайти вільного клаптика на полі, і це призводило до того, що фрагментами ми втрачали м'яч, а суперники домінували. Вони виявили ентузіазм та майстерність. Потім ми пропустили і суперник став домінувати ще більше. Тоді мені стало зрозуміло, що потрібна заміна, щоб вивести Ваута Вегхорста та використати більше гравців на фланзі для навісів.

У середу очікується чудовий вечір за участю двох великих країн. Історичний вечір! Якщо ми гратимемо у фіналі, мої переваги на боці Іспанії, тому що Франція була у нас у групі. Але спершу нам треба якнайкраще підготуватися, щоб добре провести півфінал.

Коли перемагаєш, це надає добрих емоцій. Нам, як і Англії, належить відновлюватися. У фізичній готовності різниці між нами немає, до того ж і нам, і їх чекають роз'їзди. Фізичний стан не визначатиме підсумкового результату.

Завжди слід бути самокритичним, але сьогодні ви побачили, що маленьких країн не буває. Потрібно боротися та грати добре. У нас були важкі моменти і треба пишатися цією командою. Туреччина справді грала сьогодні добре», – цитує Кумана офіційний сайт УЄФА.

7 липня 2024 12:25







Матеріали на тему

Нідерланди – Туреччина 2:1. ЄВРО-2024, 1/4 фіналу. Помаранчевий камбек
7 липня 2024 00:05




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЄВРО-2024, 1/4 фіналу. Нідерланди – Туреччина. Огляд матчу

 

07 липня 2024 00:47