Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Сербія – Англія 0:1. ЄВРО-2024, група C. Скромний фаворит

Серби гідно опиралися одному з головних претендентів на титул, але нічого не змогли вдіяти з Беллінгемом.

Після нічиєї Данії та Словенії переможець звітної зустрічі отримував перше місце. Вже на початку матчу Фоден класно відкривається між лініями і двічі дуже небезпечно загрожує у штрафному суперника. Разочок його класно вицілював Беллінгем, але потім Джуд вже сам на себе взяв роль бомбардира. Вільний художник, який сьогодні маневрує від лівого флангу до правого. Націлена подача Саки, удар головою із зони, де мав би бути Кейн. І що з того, що опоненти захищалися за схемою 5-3-2?! Дуже легко забив Джуд.

Команда Стойковіча пропонує тільки грубощі. Влахович зарядив ліктем Беллінгему. Кейна теж косили, перед тим шукали ногу Фодена замість м'яча. До слова, Беллінгем став першим гравцем не з клубу АПЛ, який забив перші голи збірної Англії на ЧС (2022) та Євро (2024). Гехі класно забрав м'яч, але Александер-Арнольд, який вийшов у центрі поля й тут примудрився привезти. Мітрович пробачив неточним ударом. Сербія увійшла у смак, але Англія миттєво ледь не покарала на контрі. Вокер після перехоплення Трента стрімко пройшов правим флангом, однак за ним не встиг і ніхто зі своїх.

Сака просто робить все, що хоче, праворуч. Не дивно, що у Фодена не супер статистика у збірній, більшість гри через фланг Букайо. Беллінгем показує, що у брудну гру можна грати вдвох і зачіпає плечем Костича. Той, м'яко кажучи, здивувався і не відповів. Англія поступово почала займатися тим, що тигри типу Саутгейта люблять найбільше: вбила гру і свою, і чужу. Однак не сказати, що робила це філігранно. Постійний запах зайвого ризику зависав у повітрі.

У другій половині Мітрович випрошував пенальті, але не так його Тріп'єр і валив.

Александекр-Арнольд перевірив реакцію голкіпера сербів здалеку. А на 77-й хвилині, о диво, Кейн припинив бути непомітним і з кількох метрів замикав навіс Бовена. Райкович перевів у поперечину. Тріп'єр, останній живий на позиції лівого захисника (хоч і він не профільний), відчуває серйозні проблеми, але повертається у гру. На характері. Влахович бахкає метрів з 20 – Пікфорд ефектно витягує. Вокер з порожніх воріт витягує, непогано тиснуть серби наприкінці.

СЕРБІЯ – АНГЛІЯ – 0:1
Гол:
Беллінгем (13).
Сербія: Райкович, Велькович, Міленкович, Павлович, Живкович (Бірманчевич, 74), Мілінкович-Савич, Гудель (Ілич, 46), Лукич (Йович, 61), Костич (Младенович, 43), Влахович, Мітрович (Тадич, 61).
Англія: Пікфорд, Уокер, Стоунз, Гейї, Тріпп'єр, Александер-Арнолд (Галлахер, 69), Райс, Сака (Боуен, 76), Беллінгем (Мейну, 86), Фоден, Кейн.
Попередження: Гудель (39), Тадич (75).

16 червня 2024 23:57







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05