Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Де ла Фуенте: «Моє посилання гравцям було – ніяких стресових рішень і пошук фрагментів для спокійної гри»

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте у коментарі офіційному сайту УЄФА поділився думками щодо перемоги своєї команди над Грузією (4:1) у поєдинку 1/8 фіналу ЄВРО-2024.

– У підтрибунному тунелі, виходячи з роздягальні на полі після перерви, моє посилання гравцям було в тому ж, до чого я закликав і під час першого тайму: спокій, ніякої тривожності та стресових рішень.

Я хотів, щоб команда вибирала потрібний для атаки момент і шукала фрагменти для спокійної гри. Бачив, як зростає занепокоєння через те, що не могли забити. Це могло породити негативні думки, а я хотів, щоб гравці викинули їх із голови.

Автогол Нормана? Непросто впоратися з усім цим: із тиском, із прийняттям голу в свої ворота. Й усе, що йому вдавалося після цього – абсолютна заслуга Робіна. У такій ситуації удар по психологічному настрою може виявитися дуже сильним, але Робін знав, що в нього є наша повага та підтримка. Це чудовий гравець, чудовий захисник. І, треба додати, надзвичайна людина. Подолання таких помилок із таким спокоєм дещо говорить про нього та про тих, хто був поруч.

Окремо також зазначу результативну передачу Фабіана Руїса на Ніко Вільямса. Це було неймовірно. Вважаю, це два найкращі в світі гравці на своїх позиціях. Світового, як на мене, класу. Мені дуже пощастило, що можу розраховувати на них. Вони настільки талановиті, що їхнє включення до нашого чудового колективу – це саме те, що нам потрібно для того, щоб далеко пройти на цьому ЄВРО.

1 липня 2024 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05