Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, група B. Албанія – Іспанія. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Збірні Албанії та Іспанії 24 червня на «Дюссельдорф Арені» зустрінуться в матчі третього туру ЄВРО-2024 у групі В.

Іспанія довела свій статус одного з фаворитів ЄВРО-2024, достроково завоювавши путівку в 1/8 фіналу як переможець групи B. Вражаючі перемоги над Хорватією та Італією надають Луїсу де ла Фуенте шанс перевірити резерв у майбутньому матчі, який через дискваліфікацію також пропустить Родрі.

Навряд чи це полегшить завдання Албанії: якість гравців збірної Іспанії навіть на лаві запасних вражає. Проте, команда Сілвіньо дала серйозні підстави для оптимізму. Півзахисник «Інтера» Крістьян Аслані подарував їй мрію на 23-й секунді матчу проти Італії, який все ж завершився поразкою. А ось здобута на 95-й хвилині нічия з Хорватією напевно надихнула албанців – і їхні амбіції тепер щонайменше спрямовані на плей-офф.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Албанія:
Стракоша; Балью, Ісмайлі, Джимшіті, Мітай; Рамадані, Абраші, Аслані, Байрамі, Лячі; Броя
Дискваліфікований: Даку
«Висять» на картці: Броя, Гьясула, Ходжа, Хюсай

Іспанія: Райя; Навас, Вівіан, Ляпорт, Грімальдо; Меріно, Субіменді, Ольмо; Торрес, Хоселу, Оярсабаль
Дискваліфікований: Родрі
«Висять» на картці: Карвахаль, ле Норман

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ

Албанія:
Останні результати (усі турніри, останні матчі вказані першими): НПВВВВН

Іспанія:
Останні результати: ВВВВВНП

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент по збірній Албанії Егі Дуро
: «Албанія все ще зберігає шанси на плей-оф, і це нагорода для команди, яка забила найшвидший гол в історії ЄВРО у ворота Італії, а потім героїчно зіграла внічию 2:2 з Хорватією. Іспанія точно фінішує на першому місці в групі, тож, найімовірніше, проведе ротацію. Але Албанія все одно розуміє, що більшу частину матчу буде бігати без м'яча. Проте албанці намагатимуться діяти рішуче в обороні, а Недім Байрамі зробить усе, щоб організувати фірмовий прорив. Сільвіньо, як і раніше, налаштований оптимістично: нехай його підопічні й аутсайдери, але можуть створити проблеми».

Кореспондент по збірній Іспанії Грем Хантер: «Є багато причин для ротації складу збірної Іспанії. Найважливішою з них є її теперішній стиль, який набагато більше орієнтований на невпинний пресинг, аніж на пас та володіння м'ячем. А це дуже вимотує гравців. Наприкінці напруженого сезону, коли групу B вже виграно, де ла Фуенте постарається розділити тягар між футболістами і протестувати деякі інші варіанти гри. Дискваліфікований Родрі – єдиний, хто точно не зіграє. Але будь-хто, хто думає, що Іспанія легковажно поставиться до матчу з Албанією, абсолютно не в курсі. Іспанці знають, що буде складно, і підготуються відповідним чином».

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Албанії Сілвіньо:
«Ми стали свідками неймовірного прогресу футболістів. В Албанії живе три мільйони людей, у світі – понад 9 або 10 мільйонів албанців. Було покоління, яке ніколи не бачило свою збірну на чемпіонаті Європи. Ми всі робимо дуже хорошу роботу, продовжуємо боротьбу, пишаємося собою і амбітні. Іспанія сильна, але ми збираємося викладатися повністю всі 90 хвилин. Будемо раді зіграти в 1/8 фіналу, але повинні показати для цього свою найкращу гру».

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте: «Албанія вже піднесла тут сюрприз. Знаємо, що завтра нам буде дуже важко. Зробимо ті зміни, які вважатимемо за потрібне. Ми повністю впевнені в кожному з 26 гравців у нашому складі. Не те щоб я не припускався помилок. У кожного є можливість зіграти тут на високому рівні, тож я гранично спокійний щодо цього».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

24 червня 2024 10:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05