Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Іспанія – Франція 2:1. ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Червоний Мюнхен

«Футбольний клуб»

Іспанці зіграють у континентальному фіналі вперше з пам'ятного київського матчу 12-річної давнини.

За великим рахунком, жоден з тренерів не здивував стартовим складом, випустивши на поле з перших хвилин тих, хто виглядав найпереконливіше в Німеччині. Тих, кого очікувала більшість.

Попередня зустріч цих двох топових збірних відбулася у фіналі Ліги націй, і тоді, пропустивши спочатку, Франція вирвала титульну перемогу – 2:1. Тепер все пішло геть за іншим сценарієм.

Саме Франція відкрила рахунок, коли спрацювала зв’язка колишніх партнерів по «ПСЖ». Хесус Навас, який у свої 38, до речі, став найстаршим учасником ЄВРО-півфіналу, не зміг перешкодити Кіліану Мбаппе, той навісив зліва, а Рандаль Коло-Муані без відчутних перешкод виграв повітря на дальній стійці. Цього цілком вистачило для голу – 0:1!

undefined

  
Хто чекав у той момент, що за якісь чверть години ситуація перевернеться до гори дригом? Може, 16-річний Ламін Ямаль – інший рекордсмен, наймолодший ЄВРО-півфіналіст? Принаймні саме нова зірка «Барселони» і створила наступне диво! Каталонець на підході до карного майданчика вдало хитнув Адріана Рабьо, а потім, з лівої видав фантастичну дугу в дальню «дев’ять»! Стрибок Майка Меньяна звичайно виглядав ефектним, проте не дав результату. А отже, шедевр від вундеркінду, і маємо нічию!

undefined

  
Далі – більше. Ніби відчуваючи, що рано зупинятися, Іспанія продовжила тиснути, і тепер вже «вибухнув» Дані Ольмо. Нападник «Лейпцига» здорово розібрався з візаві на обмеженому просторі поблизу від французьких воріт, а за мить і чітко та потужно пробив у дальній кут. Навіть якщо б м’яч не зустрівся з ногою Жуля Кунде, то все одно б опинився у сітці. І цілком правильно УЄФА зрештою записав гол на іспанця.    

undefined

 
Спекотний перший тайм завершився, а невдовзі після відновлення гри Дідьє Дешам почав вводити у бій свіжі сили. Проте ані Антуан Грізманн, ані Едуард Камавінга якось збільшити шанси французів на успіх не могли. Так, номінальні гості володіли територією, тиснули, проте Іспанія відбивалася достатньо спокійно. Відбивалася, паралельно намагаючись відповідати контрвипадами – не дуже ризиковими, але достатньо гострими.

Шанси відновити рівновагу у французів були, проте удари у Мбаппе, Тео Ернандеса не виходили. Не допоміг і вихід на поле могутнього Олів’є Жиру.

Команда Луїса де ла Фуенте дотерпіла і цілком заслужено стала першим фіналістом ЄВРО-2024.

ІСПАНІЯ – ФРАНЦІЯ 2:1
Голи:
Ямаль (21), Ольмо (25) – Коло-Муані (9).
Іспанія: Унай Сімон, Кукурелья, Ляпорт, Начо, Навас (Вівіан, 57), Родрі, Фабіан Руїс, Ольмо (Меріно, 76), Ямаль (Ферран Торрес, 90+4), Вільямс (Субіменді, 90+4), Мората (Оярсабаль, 76).
Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Т.Ернандес, Чуамені, Канте (Грізманн, 62), Рабьо (Камавінга, 62), Дембеле (Жиру, 79), Мбаппе, Коло-Муані (Баркола, 62).
Попередження: Навас (14), Ямаль (90+1) – Чуамені (60), Камавінга (89).
Арбітр – Славко Винчич (Словенія).
9 липня. Мюнхен. Альянц Арена. +27’C.

9 липня 2024 23:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05