Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Нагельсманн: «Звісно, ​​ми теж мріємо про золото»

Юліан Нагельсманн очолив збірну Німеччини у вересні 2023 року, коли йому було лише 36 років, але на той момент він уже нагромадив багатий футбольний досвід. Уродженець Баварії рано завершив кар'єру гравця через постійні травми коліна і з головою поринув у тренерську професію. У 28 років Нагельсманн вже керував «Гоффенгаймом», потім виступав у Лізі чемпіонів УЄФА з «Лейпцигом» та «Баварією», яку зробив чемпіоном Німеччини-2021/22.

Майстер контрпресингу намагається прищеплювати своїм командам яскравий футбол. Його наступний виклик – робота зі збірною Німеччини на домашньому ЄВРО-2024.

Останні великі турніри стали величезним розчаруванням для німецьких уболівальників. На ЄВРО-2020 «бундестім» вилетіла до 1/8 фіналу, на двох останніх чемпіонатах світу навіть не вийшла із групи. Однак наближається новий ЄВРО, і Нагельсман знає, що зараз у його команди є все необхідне, щоб виграти цей турнір вперше з 1996 року.

Про переможний ЄВРО-96, який він дивився у восьмирічному віці

«О, звичайно ж, я пам'ятаю 96-й! Я знаю Олівера Бірхоффа, який забив «золотий гол», який став історичним. У дитинстві я сам був пристрасним футболістом і пам'ятаю, як дивився матчі, а потім намагався повторити те, що мої кумири робили на полі у телевізорі.

Ми грали у футбол у саду з братами, сестрами та друзями. Звичайно, ми завжди стежили за зірковими гравцями з раннього дитинства. Я свідомо дивився чемпіонат світу-1998, це добре пам'ятаю. Матчів було чимало. Але майже завжди я намагався якнайшвидше одягнути бутси і втекти надвір ще до закінчення трансляції, щоб самому побити по м'ячу. Намагався застосувати практично те, що бачив по телевізору».

Про улюблений момент в історії ЄВРО

«Як я вже сказав, «золотий гол» Олівера Бірхоффа [у фіналі ЄВРО-96] був історичним. Для мене це чудовий спогад. Хоча, звичайно, останні спогади німецьких уболівальників про ЄВРО далеко не такі приємні, це зрозуміло. Зараз, як і завжди, залежить від того, на якому етапі своєї роботи ти знаходишся і наскільки багато уваги приділяєш своїй команді. Сподіваюся, за кілька років у мене будуть дуже приємні спогади про ЄВРО-2024».

Про труднощі роботи у збірній

«У збірній складніше впливати на ситуацію, ніж у клубі. Щоб усі по-справжньому вловили твої ідеї та перейнялися ними, потрібно багато розмовляти з тренерським штабом та вести індивідуальні бесіди з гравцями у потрібні моменти. Треба вибирати правильний час для спілкування з гравцями, щоб це справило реальний вплив на команду.

Потрібно дивитися безліч матчів, думати про вимоги до кожної позиції, вдавати, які футболісти підходять на ці позиції, виходячи з того, як вони грають за свої клуби. Потрібно постійно думати, хто може добре вписатися до складу і хто нам потрібен, щоб ми були ще успішнішими. За лаштунками обговорюється безліч міркувань, які публіка не помічає, тому що ми не бачимо один одного на тренуваннях щодня і, зрозуміло, не знаходимося постійно на базі».

Про амбіції на ЄВРО-2024

«Ми маємо здорові амбіції – ми хочемо перемогти. Те саме стосується і всіх інших турнірів. Робити гучні заяви про те, що ми збираємося виграти чемпіонат Європи – це для нас не найкращий варіант. Думаю, така мета стоїть перед кожною збірною, інакше навіщо так намагатися і виходити на ЄВРО. Кожна команда, яка бере участь у турнірі, прагнутиме його виграти.

Звісно, ​​ми теж мріємо про золото. Це може статися, якщо ми віддамо все, що маємо. Багато що має збігтися, як і у випадку з рештою збірних. Ніхто заздалегідь не може бути впевненим у перемозі. Вже є сподівання, що ми виступимо краще, ніж останніми роками, і наші вболівальники з нетерпінням чекають на турнір на рідній землі.

Ми будемо готові до цього випробування. Це величезне завдання, воно буде складним, але такий шанс випадає нечасто. Німеччина проводить чемпіонат Європи лише вдруге в історії. У гравців і в мене, тренера, унікальна нагода виступити на домашньому ЄВРО. Звичайно, без тиску нікуди, але радощів буде більше. Якщо ми побачимо цю радість на полі, збірна Німеччини матиме чудовий ЄВРО».

Про те, чого чекати у Німеччині під час ЄВРО

«Збірна дає чудову можливість забути про внутрішню ворожнечу, яка, звичайно, існує в Німеччині між клубами, і всім разом підтримати «бундестим». Звісно, ​​уболівальники інших збірних теж мають взяти найактивнішу участь у ЄВРО, весело провести час та насолодитися перебуванням у Німеччині. Хочеться, щоб вони перетворили вулиці у великі мирні парті-зони, де європейські вболівальники зможуть разом насолодитися урочистістю футболу та, сподіваюся, переглянути багато гарних ігор».

14 червня 2024 12:20







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05