Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1-й тур. Головні інтриги матчів неділі

«Футбольний клуб»

На третій день ЄВРО-2024 боротьбу розпочнуть ще шість збірних. У неділю буде зіграно обидві зустрічі першого туру в групі C та перший матч у квартеті D.

Польща проти Нідерландів, Словенія знову грає з Данією, а Англія перевірить на міцність Сербію.
Розповідаємо про зустрічі в Гамбурзі, Штутгарті та Гельзенкірхені.

Указаний київський час початку матчів.

1
6:00: ПОЛЬЩА – НІДЕРЛАНДИ (ГРУПА D, ГАМБУРГ)

Команди вперше зустрічаються на великому турнірі, і травма капітана Роберта Левандовськи змушує збірну Польщі шукати інші варіанти своєї гри. На своєму четвертому (і останньому) ЄВРО Войцех Щенсни сподівається, що його молоді товариші по команді зможуть повною мірою реалізувати свій потенціал. «Молоді гравці, які борються за свою кар'єру, за трансфери, за можливість показати себе з кращого боку», - так він описує надії «Кадри».

Збірна Нідерландів, яка виграла чемпіонат Європи 1988 року в Німеччині, останнім часом не вражала на цьому турнірі, і захисник «Ліверпуля» Вірджіл ван Дейк відчуває, що його команді знадобиться моральна підтримка в Гамбурзі. «Польща – складний суперник із хорошими гравцями. Я точно знаю, що там буде багато польських уболівальників, які ускладнять нам завдання», – каже він.

Факт: Польща не вигравала у Нідерландів в останніх 12 матчах (Н5 П7) відтоді, як у травні 1979 року здобула перемогу вдома з рахунком 2:0 у відбірковому матчі ЄВРО.

1
9:00: СЛОВЕНІЯ – ДАНІЯ (ГРУПА C, ШТУТГАРТ)

Збірна Словенії бере участь у своєму першому великому фінальному турнірі відтоді, як під керівництвом Матьяжа Кека зіграла на чемпіонаті світу 2010 року в Південній Африці. У кваліфікації словенці зустрічалися з Данією (нічия 1:1 удома і поразка 1:2 у Копенгагені), але 21-річний нападник Беньямін Шешко не думає, що ті матчі вплинуть на настрій команди. «Чесно кажучи, я дуже схвильований і думаю, що інші теж. Не можу дочекатися всіх цих емоцій і дуже хочу побачити, як ми будемо працювати як команда», – сказав він.

Данія приїхала на свій десятий ЄВРО, тож за досвідом дасть велику форму супернику. Чемпіони 1992 року дійшли до півфіналу на минулому турнірі, але Каспер Шмейхель знає, що легко їм у Штутгарті не буде. «Нам доведеться зустрітися із суперником, з яким ми грали останнім часом. Це буде як партія в шахи, – каже 37-річний воротар. – Завжди приємно починати з хорошої гри і перемоги, тому що це вселяє впевненість і дає можливість додавати».

Факт: Словенія не виграла жодного матчу на своєму єдиному попередньому ЄВРО у 2000 році і поки не перемагала Данію (Н1 П5).

22:00: СЕРБІЯ – АНГЛІЯ (ГРУПА C, ГЕЛЬЗЕНКІРХЕН)

Домашня поразка від Ісландії з рахунком 0:1 у товариському матчі перед ЄВРО могла підірвати віру англійців у свої сили перед їхньою першою зустріччю із Сербією (як збірної незалежної країни). Але капітан сербської команди Душан Тадич мало на це сподівається: «Ми всі знаємо, яка в них якість гравців, – зазначає він. – Тоді в них не було в складі кількох футболістів, які обов'язково вийдуть зі старту проти нас».

Уболівальники збірної Англії вважають, що за 58 років після завоювання свого єдиного великого титулу (на чемпіонаті світу 1966 року) вони пережили достатньо розчарувань, щоб зараз вдаватися до надмірного оптимізму. Але навіть капітан Гаррі Кейн, щосили намагаючись бути скромним, не може не визнати, що підбір гравців його команди дійсно вражає. «Цей склад – один із найкращих, якщо не найкращий, який у нас був, – каже він. – У нас є неймовірні молоді таланти, які безстрашні і просто хочуть володіти м'ячем і грати».

Факт: Жодна команда не провела стільки матчів на ЄВРО, скільки Англія (38), не вигравши цей турнір.

ЗАВТРА

15:00: Румунія – Україна (група E, Мюнхен)
18:00: Бельгія – Словаччина (група E, Франкфурт)
21:00: Австрія – Франція (група D, Дюссельдорф)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

16 червня 2024 18:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05