Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024. Розклади перед третім туром

«Футбольний клуб»

У Німеччині тривають матчі заключного туру групового етапу. Розповідаємо, кому що потрібно для виходу в 1/8 фіналу.

Нагадаємо, в плей-офф виходять володарі двох перших місць у кожній групі, а також чотири найкращі володарі третіх місць.

УЖЕ ВІДОМО

Вийшли в 1/8 фіналу: Австрія*, Німеччина*, Іспанія*, Італія, Англія, Нідерланди, Франція, Португалія*, Швейцарія
Втратили шанси на вихід до 1/8 фіналу: Польща, Шотландія, Албанія

* переможці груп

ГРУПА A

Підсумкова таблиця

N

 Команди

ІВНПМО
1  germany.gif НІМЕЧЧИНА 3 2 1 0 8-2 7
2  switzerland.gif ШВЕЙЦАРІЯ 3 1 2 0 5-3 5
3  hungary.gif УГОРЩИНА 3 1 0 2 2-5 3
4  scotland.gif ШОТЛАНДІЯ 3 0 1 2 2-7 1



ГРУПА B

Підсумкова таблиця

N

 Команди

ІВНПМО
1  spain.gif ІСПАНІЯ 3 3 0 0 5-0 9
2  italy.gif ІТАЛІЯ 3 1 1 1 3-3 4
3  croatia.gif ХОРВАТІЯ 3 0 2 1 3-6 2
4  albania.gif АЛБАНІЯ 3 0 1 2 3-5 1


ГРУПА C

25 червня: Англія (4) – Словенія (2), Данія (2) – Сербія (1)

Англія пройде в 1/8 фіналу, якщо уникне поразки від Словенії, або якщо Данія не зможе обіграти Сербію. Англія виграє групу, якщо переможе Словенію. Для перемоги в групі буде достатньо й варіанту, за якого сама Англія зіграє внічию, а Данія не переможе у паралельному матчі. Якщо Англія зіграє внічию, а Данія переможе, то в суперечці за перше місце на допомогу прийдуть додаткові показники. Англія точно фінішує не нижче третього місця в групі.

Данія точно пройде в плей-офф у разі перемоги над Сербією. Якщо і Данія, і Словенія зіграють унічию, їхнє становище – друге чи третє місце – визначать додаткові показники. Ті ж показники можуть стати вирішальними в суперечці Данії та Словенії за перший щабель, що буде можливо, якщо переможуть обидві команди. Та ж суперечка за перше місце можлива й із Англією, якщо Данія переможе, а Англія зіграє внічию. Не виключено й суперечку за третє місце між Данією та Словенією, якщо обидві ці команди програють у третьому турі. Данія точно не вийде з групи, якщо вона програє, а Словенія уникне поразки в паралельному матчі.

Словенія точно пройде в плей-офф, якщо обіграє Англію. Словенія посяде перше місце в групі, якщо вона переможе, а Данія в своєму матчі – ні. Якщо переможуть і Словенія, і Данія, то вони будуть сперечатися за перший рядок за додатковими показниками. Ця ж суперечка можлива за другу сходинку (якщо обидві зіграють внічию) або за третє місце (якщо обидві програють). Можливо, що за третій щабель будуть сперечатися (за додатковими показниками) Словенія та Сербія – якщо Словенія програє, а Сербія в паралельному матчі візьме одне очко.

Сербія точно продовжить боротьбу в плей-офф, якщо обіграє Данію, а Словенія не зможе перемогти Англію. Якщо переможуть Сербія та Словенія, то Сербія поступиться другим місцем Англії за результатом особистої зустрічі. Якщо Сербія зіграє внічию, а Словенія поступиться в своєму матчі, то їм доведеться вести суперечку за третій рядок за додатковими показниками. Сербія вирушить додому, якщо програє, або зіграє внічию, а Словенія не поступиться в своєму матчі.

ГРУПА D

Підсумкова таблиця

N

 Команди

ІВНПМО
1  austria.gif АВСТРІЯ 3 2 0 1 6-4 6
2  france.gif ФРАНЦІЯ 3 1 2 0 2-1 5
3  holland.gif НІДЕРЛАНДИ 3 1 1 1 4-4 4
4  poland.gif ПОЛЬЩА 3 0 1 2 3-6 1


ГРУПА E

26 червня: Словаччина (3) – Румунія (3), УКРАЇНА (3) – Бельгія (3)

Румунія посяде одне з двох перших місць і вийде до 1/8 фіналу, якщо не програє Словаччині. Румунія посяде перше місце, якщо переможе, а Бельгія втратить очки з Україною. У випадку нічиїх в обох матчах Румунія стане першою, якщо нічия в матчі з Бельгією не буде результативнішою. Румунія не вийде до 1/8 фіналу, якщо програє, а Україна уникне поразки.

Бельгія посяде одне з двох перших місць і вийде до 1/8 фіналу, якщо не програє Україні. Бельгія посяде перше місце, якщо переможе, а Словаччина втратить очки з Румунією, або якщо обидві зустрічі завершаться внічию та нічия Бельгії буде результативнішою. Бельгія не вийде до 1/8 фіналу, якщо програє, а Румунія уникне поразки.

Словаччина посяде одне із двох перших місць і вийде до 1/8 фіналу, якщо обіграє Румунію. Словаччина фінішує третьою, якщо зіграє внічию. Словаччина посяде перше місце, якщо переможе, а Україна втратить очки з Бельгією. Словаччина не вийде до 1/8 фіналу, якщо програє, а Бельгія уникне поразки.

УКРАЇНА посяде одне з двох перших місць і вийде до 1/8 фіналу, якщо обіграє Бельгію. Україна посяде перше місце, якщо переможе, а Румунія втратить очки зі Словаччиною. Україна фінішує третьою, якщо зіграє внічию, а у паралельному матчі нічиї не буде. Україна не вийде до 1/8 фіналу, якщо програє, а Словаччина уникне поразки, або якщо обидва матчі завершаться внічию.

ГРУПА F

26 червня: Грузія (1) – Португалія (6), Чехія (1) – Туреччина (3)

Португалія вийшла в 1/8 фіналу з першого місця в групі.

Туреччина вийде в 1/8 фіналу з другого місця, якщо не програє Чехії. Туреччина не вийде в плей-офф, якщо зазнає поразки, а Грузія обіграє Португалію.

Чехія вийде в 1/8 фіналу з другого місця, якщо обіграє Туреччину, а Грузія втратить очки з Португалією. Якщо Чехія та Грузія виграють одночасно, під час розподілу другого та третього місць враховуватиметься загальна різниця забитих і пропущених м'ячів (далі в розрахунок йдуть забиті голи, дисциплінарні показники та рейтинг Європейської кваліфікації). Чехія фінішує третьою, якщо зіграє внічию, а Грузія не переможе. Чехія не вийде до 1/8 фіналу, якщо програє.

Грузія вийде в 1/8 фіналу з другого місця, якщо обіграє Португалію, а Чехія здолає Туреччину, й Грузія матиме перевагу за критеріями, описаними вище. Грузія не вийде в 1/8 фіналу, якщо програє, або зіграє внічию, а Чехія уникне поразки.

ЯК РОЗПОДІЛЯЮТЬСЯ МІСЦЯ В ГРУПАХ

Якщо дві або більше команд в групі набирають однакову кількість очок після завершення групового етапу, застосовуються такі критерії у наступній послідовності:

a) хто набрав більше очок у матчах між цими командами;
б) у кого краща різниця м'ячів у матчах між цими командами;
в) хто забив більше голів у матчах між цими командами;
г) якщо після врахування попередніх критеріїв неможливо визначити першість команд, ті ж критерії застосовують щодо матчів із іншими командами групи. Якщо й це не допомагає, застосовуються такі критерії у зазначеній послідовності:
д) у кого найкраща різниця м'ячів у всіх матчах групи;
е) хто забив більше голів у всіх матчах групи;
ж) хто отримав менше дисциплінарних очок у всіх матчах групи (червона картка – 3 очки, жовта картка – 1 очко, вилучення за дві жовті картки – 3 очки);
і) хто вище перебуває в рейтингу Європейської кваліфікації.

Якщо дві команди, які мають однакову кількість очок і голів, у третьому турі грають одна з одною внічию, проводиться серія пенальті. За умови, що в групі немає інших команд із такою ж кількістю очок. Якщо однакова кількість очок у більшої кількості команд, застосовуються критерії, перелічені у статті 20.01 регламенту.

ЯКІ КОМАНДИ ВИХОДЯТЬ ІЗ ТРЕТЬОГО МІСЦЯ

Відповідно до статті 21.03 регламенту турніру, результати команд, що посіли треті місця, на груповому етапі порівнюються за такими критеріями:

а) хто набрав більше очок;
б) у кого краща різниця м'ячів;
в) хто забив більше голів;
г) хто здобув більше перемог;
д) хто отримав менше дисциплінарних очок у всіх матчах групи (червона картка – 3 очки, жовта картка – 1 очко, вилучення за дві жовті картки – 3 очки);
е) хто перебуває вище в рейтингу Європейської кваліфікації.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

25 червня 2024 17:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05