Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Кукурелья: «Радий порівнянню з Пуйолем. Сподіваюся, в мене буде схожа кар'єра»

Для багатьох Марк Кукурель став справжнім відкриттям у складі збірної Іспанії. На турнір він їхав далеко не в статусі основного гравця: матч проти Хорватії в першому турі став для нього дебютним на офіційному рівні за національну команду.

Тим не менш, він чудово зарекомендував себе на полях Німеччини і допоміг Іспанії здобути п'ять перемог поспіль на шляху до півфіналу, в якому оборонець і його партнери мають зупиняти потужну атаку збірної Франції.

Спілкуючись із офіційним сайтом УЄФА, Кукурелья все ще був переповнений емоціями після драматичної перемоги над Німеччиною в чвертьфіналі й лише починав відчувати хвилювання від майбутнього випробування на наступній стадії.

– Скільки часу знадобилося, щоб прийти до тями після перемоги над Німеччиною в додатковий час?
– Ми дуже втомились! Але дійти до півфіналу й опинитися за два матчі від завоювання трофею – величезна радість.

– Ваша зв'язка з Ніко Вільямсом на лівому фланзі стала чи не головною зброєю збірної Іспанії. Як змогли з ходу так зігратися?
– У нас відразу виник справжній зв'язок. Про футбол за межами поля ми практично не говоримо. Ніко – безтурботний хлопець, і я теж, тож ми зійшлися характерами – це сталося без наших зусиль. Під час матчів я кажу йому, щоб він робив те, що йому подобається. Для топових гравців, які мають стільки талантів, важливо, щоб вони почували себе вільно.

– Ви вже одного разу зустрічалися з Кіліаном Мбаппе, перемігши Францію у складі збірної Іспанії U-19 у 2016 році.
– Це справжній збіг, що ми не перетиналися вісім років, а тепер зіграємо один проти одного. Він один із тих гравців, які, здавалося б, не беруть участь у комбінації, але зрештою мають вирішальне значення. Буде складно, але ми сильна, згуртована команда. Якщо триматимемося разом, ми зможемо перемогти Францію.

– Як ставитеся до порівняння з Карлесом Пуйолем? Не тільки через зачіску, а й через стиль гри.
– Карлес – легенда, а схожі ми в тому плані, що завжди віддаємо всі сили заради команди. Він чудово знав свої сильні та слабкі сторони, й команда завжди була для нього найважливішою. Це й одна з моїх особливостей. Я радий такому порівнянню – він був великим гравцем, який увійшов до історії. Сподіваюся, в мене зрештою буде схожа кар'єра.

– Коли плануєте у відпустку – 10 чи 15 липня?
– 15-го! Це був важкий сезон, і цей турнір довгий час тримає нас далеко від сімей. Але якщо ми закінчимо перемогою на ЄВРО, це буде просто чудово та подарує радість багатьом людям.

8 липня 2024 17:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05