Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Німеччина – Шотландія 5:1. ЄВРО-2024, група А. Звіт про бліцкриг

Вірц почав, Мусіала та Гаверц продовжили, Фюллькруг та Джан добили… Німці хвацько розібралися із шотландцями у стартовому матчі чемпіонату Європи.

З перших же секунд Німеччина забрала м'яч під свій контроль. Кроос і компанія плели мережива навколо чужого штрафного, Вірц вже на першій хвилині міг забивати після закидання і забігання, але, по-перше, воротар шотландців Ганн відбив, а по друге, офсайд все одно був.

Але з другої спроби Вірц все ж забив. Кімміх справа прострілив і Флоріан в дотик пробив з лінії штрафного низом, воротар перевів м'яч у праву від себе штангу, від якої той відлетів у ворота.

Після цього німці спробували віддати ініціативу, але не зуміли це зробити. Дуже швидко був забитий другий гол – пас врозріз від Гюндогана наліво Хаверцу, той прибрав опонента, відкотив назад Мусіалі, котрий теж прибрав суперника і метрів з 13 пробив теж у лівий кут, але під перекладину. 2:0.

До перерви німці вже не особливо й старалися, але все ж два пенальті заробили. І нехай перший після перегляду ВАР відмінили, оскільки Мусіала отримав по нозі на лінії штрафного (Хаверц після розіграшу пробив у руки воротареві), то другий став легітимним – Портеус стрибнув у ногу Гюндогану, отримав червону картку і пішов відпочивати і в цьому матчі, і в наступному, а Хаверц з «точки» пробив у той же лівий кут – 3:0.

І що можна було вимагати від шотландців після перерви, коли їх тренер зняв форварда і випустив захисника, щоб втримати рахунок 0:3? Принаймі, хотілося б, щоб був хоча б натяк на атаку, хоча б удар в площину. Але доводилося обмежуватися тільки моментами господарів поля, атаки яких накочувалися на ворота «тартанової армії» раз за разом, і тільки нефарт не дозволили забити відразу ж Вірцу, Рюдігеру чи Кімміху.

Питання наступних голів було тільки питанням часу. І відповіді на нього дали Фюллькруг, який з лінії штрафного влучив у праву дев'ятку, а потім забив ще раз, але з офсайду, і Емре Джан, який перед самим фінальним свистком завершив багатоходівку ударом в правий кут з лінії штрафного.

Але між четвертим голом німців і п'ятим вийшов цікавий гол престижу гостей. Шотландія не пробивала по воротах, але зуміла забити – після навісу зі штрафного з центру поля і скидки Рюдігер не бачив м'яча, повертав корпус в напрямку своїх воріт, а вийшло так, що в цей час в його голову влучив м'яч і красиво залетів за комірець Ноєру.

В другому турі Німеччина 19 червня гратиме з Угорщиною, а Шотландія пробуватиме набрати очки зі Швейцарією.

Євро розпочалося дуже красиво. Далі буде ще краще, не сумніваємося.

НІМЕЧЧИНА – ШОТЛАНДИЯ – 5:1
Голи:
Вірц (10), Мусіала (19), Гаверц (45+1, з пенальті), Фюллькруг (68), Джан (90+3) – Рюдігер (87, автогол).
Німеччина: Нойєр, Кімміх, Рюдігер, Та, Міттельштедт, Кроос (Джан, 80), Андріх (Гросс, 46), Мусіала (Мюллер, 74), Гюндоган, Віртц (Сане, 63), Гавертц (Фюллькруг, 63).
Шотландія: Ганн, Ралстон, Гендрі, Портеус, Тірні (Маккенна, 77), Робертсон, Макгінн (Маклін, 67), Макгрегор (Гілмор, 67), Мактоміней, Крісті (Шенкленд, 82), Адамс (Генлі, 46).
Попередження: Андріх (31), Та (62)  Ралстон (48).
Вилучення: Портеус (44).

14 червня 2024 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05