Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Головні інтриги матчів понеділка

«Футбольний клуб»

Бельгія намагатиметься обіграти Францію вперше за майже 43 роки, а Португалія розраховує не оступитися в матчі зі Словенією. Розповідаємо про головні інтриги матчів 1/8 фіналу ЄВРО-2024 у Дюссельдорфі та Франкфурті.

19:00: ФРАНЦІЯ – БЕЛЬГІЯ (ДЮССЕЛЬДОРФ)

«Ми зробили те, що мали зробити», – підсумував головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам після того, як його команда обіграла Австрію на старті групи D, але потім обмежилася нічиєю з Нідерландами та Польщею.

Зазвичай французи знаходять свій топовий ритм саме в плей-офф. Вони доходили до фіналу на трьох із чотирьох останніх великих міжнародних турнірів, хоч і поступилися при цьому Швейцарії в 1/8-й ЄВРО-2020. «Триколірні» точно не дозволять собі розслабленості в Дюссельдорфі, щоб не повторити помилок минулого.

Бельгія не перемагала Францію в матчах турнірного значення з часів кваліфікації до чемпіонату світу у вересні 1981 року, й команді Доменіко Тедеско буде дуже складно покласти край цій безвиграшній серії.

Із мотиваційним зверненням із цього приводу виступив навіть Кевін де Брейне, який наразі яскраво проявляє себе на турнірі в Німеччині. «Ми, ймовірно, будемо аутсайдерами в матчі проти Франції, але якщо ставиш плани виграти ЄВРО, то маємо вигравати в будь-кого», – сказав капітан.

Факт: Франція виграла 3:2 в останній зустрічі команд у 2021 році. Бельгія вела в два м'ячі у півфіналі Ліги націй, але французи відігралися, а на останніх хвилинах Тео Ернандес забив переможний гол.

22:00: ПОРТУГАЛІЯ – ​​СЛОВЕНІЯ (ФРАНКФУРТ)

Несподівана поразка від Грузії в заключному матчі групи F поставила перед Португалією незручні питання, але команда Роберто Мартінеса на той момент уже забезпечила собі перше місце в квартеті та мала змогу надати відпочинок деяким ключовим гравцям. На поєдинок зі Словенією португальці безперечно вийдуть у всеозброєнні.

«Поразка краще підготує нашу команду з погляду психології. Цікаво буде подивитися, як збірна на це відреагує», – сказав Мартінес.

Словенія видала три бойові нічиї в групі С і вперше зіграє в плей-офф ЄВРО. Півзахисник Адам Гнезда-Черин назвав відчуття від виходу в 1/8 «незабутнім», а саме досягнення «історичним».

Утім, словенці вирушать у Франкфурт не як туристи. Команда програла лише два з останніх 17 матчів (вісім перемог, сім нічиїх) і пропустила лише два голи на груповому етапі. Саме та статистика, що потрібна перед зустріччю з Кріштіану Роналду, Рафаелом Леау, Бруну Фернандешом і компанією.

Факт: Цього року команди вперше зіграли між собою в товариському матчі. Словенія перемогла 2:0 завдяки голам Гнезда-Черина та Тімі Елшніка.

2 ЛИПНЯ

19:00: Румунія – Нідерланди (Мюнхен)
22:00: Австрія – Туреччина (Лейпциг)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

1 липня 2024 09:30







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05