Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Франція – Бельгія. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Коли гра? Хто може вийти в стартових складах? Усе про матч 1/8 фіналу ЄВРО-2024 між збірними Франції та Бельгії.

ГОЛОВНЕ

Коли: 1 липня (19:00 за київським часом)
Де: «Дюссельдорф Арена»
Що: матч 1/8 фіналу

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Поки що жодній із команд не вдалося розкритися на цьому турнірі, але навряд чи нинішня форма матиме велике значення, коли ці сусідні країни відновлять своє суперництво, яке триває вже 120 років й останніми роками досягло апогею. «Червоні дияволи» перевершують французів за особистими зустрічами (В30 Н19 П26), але «триколірні» виграли півфінал ЧС-2018 (1:0) та півфінал Ліги націй УЄФА (3:2) у 2021 році.

Бельгійці, які пробилися у плей-офф з другого місця в групі Е завдяки нульовій нічиєї з Україною в третьому турі, сповнені рішучості поквитатися за останні невдачі. «Ми не боїмося, – сказав захисник «червоних дияволів» Ваут Фас. – Ми можемо доставити проблеми будь-кому».

Команда Дідьє Дешама теж налаштована рішуче. «Добре, що вони нас не бояться. Так краще для них, – парирував центральний захисник збірної Франції Вільям Саліба. – Ми зробимо все можливе, щоб перемогти. Я впевнений, що їм не буде весело грати з нами».

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Франція: Меньян; Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес; Канте, Чуамені, Рабіо, Грізманн; Мбаппе, Тюрам
«Висять» на картці: Дембеле, Мбаппе, Рабіо

Бельгія: Кастеелс; Кастань, Фас, Вертонген, Теат; Тілеманс, Онана, де Брейне; Докю, Лукаку, Люкбакіо
«Висять» на картці : Фас, Мангаля, Тілеманс

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ (усі турніри, останні матчі вказані першими)

Франція: ННВНВВ

Бельгія: НВПВВН

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент зі збірної Франції Алекс Клементсон
Французи, які не показали яскраву гру на груповому етапі, намагатимуться голосно заявити про себе в поєдинку, який стане повторенням півфіналу ЧС-2018. «Триколірні» надійно грають в обороні, але ніяк не можуть забити. Дешам має сподіватися, що його команда згадає про голи в матчі з бельгійцями та вийде до чвертьфіналу.

Кореспондент зі збірної Бельгії Давід Д'Хондт
Тренер Доменіко Тедеско продовжує вірити в Ромелу Лукаку й, напевно, випустить його з перших хвилин проти французів. До стартового складу може повернутися Доді Люкбакіо, який не зіграв проти України через дискваліфікацію, а отже, нападник «Арсеналу» Леандро Троссар розпочне гру на лаві. В захисті в Бельгії не так багато опцій, але міняти нічого й не треба з огляду на те, що команда пропустила лише один гол.

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам: «Ми добре знаємо один одного, це буде важливий матч для обох команд. У них, як і раніше, багато класних гравців, особливо в атаці. У них були певні труднощі, оскільки вони стали другим у своїй групі, але потенційно це дуже хороша команда, яка може пройти дуже далеко».

Головний тренер збірної Бельгії Домініко Тедеско: «Битимемося за перемогу. Ми пройшли відбір на цей ЄВРО, щоб увійти до числа найкращих команд. Попереду зустріч із топовим суперником. Заради таких матчів ми й приїхали на цей турнір. В іншому випадку ми могли залишитися вдома. Заради таких матчів ми граємо. Все можливо».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

1 липня 2024 18:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05