Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Данія – Англія 1:1. ЄВРО-2024, група C. Кейн забиває «вхолосту»

Англії пощастило уникнути поразки від Данії на ЄВРО-2024 – скандинави красиво відповіли на гол Кейна.

Англія вдало стартувала на Євро, але перемога над Сербією викликала більше критики, ніж компліментів. Гарет Саутгейт своїм примітивним футболом не використовує навіть частинку талантів Кейна, Беллінгема, Саки, Фодена, Трента та інших. 11 ударів на дві команди – такої нудьги не було на чемпіонатах Європи з 1980-го.

Але тренер «трьох левів», натхнений успіхами (фінал ЄВРО-2020, півфінал ЧС-2018), впевнено стоїть на своєму. Саутгейт скопіював склад на Данію і знову зробив ставку на обережність, а не домінування. Реалізувати план спробував Фоден, який самотужки накрутив двох опонентів, однак не влучив у дальній кут.

Беллінгему набридло брати участь в цьому неподобстві. Джуд ініціював пресинг, що відразу призвело до удару Кейна. Через кілька хвилин юний феномен кинув у прорив по флангу Вокера – все завершилось голом. Кайл вигриз м'яч в захисника та прострілив у центр штрафного майданчика під удар Кейну.

Гол є – можна сідати в оборону. Англія віддала супернику м'яч і відкотилась за його лінію. Організована оборона – козир цієї збірної. От тільки Данія створила такий тиск, що навіть зі стіни Саутгейта почали випадати цеглини. Скандинави раз по раз проривались у штрафний майданчик, але не могли якісно завершити атаку.

Данія вирішила змінити підхід і замість комбінацій в останній третині перейшла на дальні удари. Як показує досвід цього чемпіонату Європи, правильне рішення. І воно знову себе виправдало. Юльман з-за меж штрафного ідеально поклав м'яч від стійки у ворота. Через кілька хвилин трюк намагався повторити Гьойберг.

У другому таймі кожна з команд більше боялась програти, ніж хотіла виграти. Тому весь акцент був на дальніх ударах. Фоден влучив у стійку, Еріксен і Сака були неточними, а спроби Дамсгора та Гьойберга нейтралізував воротар.

Саутгейт замінив всіх трьох форвардів, а загострював все одно Беллінгем. Але в останні хвилини Англія віддала м'яч і сіла в оборону. Гехі ледь не привіз гол, Крістенсену дозволили пробити впритул після кутового, а Гьойберг трішки недокрутив у «дев'ятку».

Англія тягнула час, щоб втримати нічию. У Саутгейта 4 очки після двох турів, а критика зростає. Данія має два бали, як і Словенія. На дні групи С – Сербія, 1 пункт.

ДАНІЯ – АНГЛІЯ – 1:1
Голи:
Юльманн (34) – Кейн (18).
Данія: Шмейхель, Андерсен, Крістенсен, Вестергор, Меле, Юльманн (Норгор, 82), Гьойберг, Крістіансен (Ба, 57), Еріксен (Сков Ольсен, 82), Гойлунд (Поульсен, 67), Вінд (Дамсгор, 57).
Англія: Пікфорд, Уокер, Стоунз, Гейї, Тріпп'єр, Александер-Арнолд (Галлахер, 54), Райс, Сака (Езе, 69), Беллінгем, Фоден (Боуен, 69), Кейн (Уоткінс, 69).
Попередження: Вестергор (27), Меле (73), Норгор (87) – Галлахер (62).

20 червня 2024 21:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05