Сьогодні 16 вересня 2024 р.

ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Португалія – Словенія. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Коли гра? Хто може вийти в стартових складах? Усе про матч 1/8 фіналу ЄВРО-2024 між збірними Португалії та Словенії.

ГОЛОВНЕ

Коли: 1 липня (22:00 за київським часом)
Де: «Франкфурт Арена»
Що: матч 1/8 фіналу

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Португалія підходить до плей-офф не в кращому настрої. Команда перервала переможну серію з 12 матчів у кваліфікації та фінальній частині ЄВРО поразкою від Грузії. Але, задля справедливості треба сказати, що португальці забезпечили собі перше місце в групі F ще до поєдинку з грузинами й у заключному турі надали відпочинок низці важливих гравців.

До того ж португальці вважають, що матч із Грузією допоможе засвоїти важливі уроки перед 1/8 фіналу. «Словенці гратимуть від оборони і намагатимуться ловити нас на контратаках, – сказав захисник португальців Данілу. – Матч із Грузією став для нас гарним прикладом. Проти Словенії ми повинні зіграти зовсім по-іншому».

Словенія вперше вийшла у плей-офф на великому турнірі. Підопічні Матьяжа Кека зіграли внічию в останніх чотирьох матчах на ЄВРО з урахуванням попередньої гри з англійцями, в якій словенцям вдалося зберегти ворота на замку. «Ми потрапили до дуже важкої групи, але в нас класна команда», – сказав Кек перед новою зустріччю з Португалією, яка програла товариський матч у Любляні 0:2 у березні цього року.

ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ

Португалія: Діогу Кошта; Жоау Канселу, Пепе, Рубен Діаш, Нуну Мендеш; Палінья, Вітінія, Бруну Фернандеш; Рафаел Леау, Роналду, Бернарду Сілва
»Висять» на картці: Роналду, Франсішку Консейсау, Пальїнья, Педру Нету, Рубен Невеш

Словенія: Облак; Карничник, Дркушич, Бійол, Балковець; Стоянович, Елшник, Гнезда-Черин, Млакар; Шпорар, Шешко
Дискваліфікований: Янжа
«Висять» на картці: Бійол, Целар, Стоянович, Віпотник

ОСТАННІ РЕЗУЛЬТАТИ (усі турніри, останні матчі вказані першими)

Португалія: ПВВВПВ

Словенія: ННННВВ

ДУМКА ЕКСПЕРТІВ

Кореспондент зі збірної Португалії Карлуш Машаду
Португалія чудово розуміє, що опинилася в центрі уваги після шокуючої поразки від Грузії. Очікується, що в матчі зі словенською командою, яка також любить захищатися низьким блоком, тренер Роберто Мартінес повернеться до переможної формули з гри проти Туреччини. Безумовно, португальці будуть дуже зацікавлені в тому, щоб добре провести цей матч, адже вони, напевно, хочуть показати, що поразка Грузії була випадковістю.

Кореспондент зі збірної Словенії Грега Север
Кілька місяців тому Словенія обіграла Португалію з рахунком 2:0, але це був товариський матч і португальці надали відпочинок низці ключових гравців. Кек радий, що його команда не є фаворитом, і намагатиметься спланувати чергову сенсацію за допомогою свого добре перевіреного підходу – максимальна концентрація, дисципліна, завзятість і командна робота.

ЦИТАТИ

Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес: «Можу сказати, що після трьох матчів команда готова. Зараз починається новий турнір, тут пан або пропав. Багато команд на ЄВРО мають яскраву індивідуальність і вірять, що можуть перемогти. Кожна гра залежить від дрібних деталей. Словенія така, яка є. Це організована та бойова команда. Ми ж маємо оказати свій найкращий футбол».

Головний тренер збірної Словенії Матьяж Кек: «Не варто перебільшувати ситуацію, футбол продовжиться й після цього матчу. Я просто сподіваюся, що хлопці будуть розкутими та зосередженими. Ми знаємо, з ким ми гратимемо. Португалія – ​​один із фаворитів на перемогу в турнірі. Але ми хочемо досягти хорошого результату й не надто дбаємо про те, як виглядаємо на полі. Очікую, що в евні моменти ми будемо «страждати».

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

1 липня 2024 21:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Гол Ямаля визнано найкращим на ЄВРО-2024

 

16 липня 2024 19:29

ЄВРО-2024, фінал. Іспанія – Англія. Огляд матчу

 

15 липня 2024 00:23

ЄВРО-2024, 1/2 фіналу. Нідерланди – Англія. Огляд матчу

 

11 липня 2024 00:05