Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Португалія – Уругвай 2:0. ЧС-2022, група Н. Плей-оффний Кріштіану Фернандеш

«Футбольный клуб»

Переможний гол португальців спочатку записали на Роналду, але згодом повернули Бруну Фернандешу, що врешті відзначився дублем.

У групі Н після першого туру визначився лідер. Збірна Португалії обіграла ганців, що вивело їх на перше місце. Уругвайці ж після нічиєї з командою Південної Кореї потребували очок. У понеділок трохи раніше у другому матчі квартету Гана обіграла азіатів.

Уругвайці вже на початку матчу насіли на суперника. Олівера ліворуч прорвався до штрафного майданчику, зіграв у стіночку з партнером і пробив, але в молоко. У відповідь Роналду зробив знижку від лицьової на Карвалью, який пробив зблизька, але також над поперечиною. Незабаром уругвайці заробили право на кутовий, Хіменес виграв боротьбу в повітрі, та знову пробив вище за мету.

До середини тайму команди обмінялися ще кількома підходами, але небезпечних моментів у матчі не виникало. Трохи акцентованішими виглядали дії португальців, але все ж таки перший по-справжньому гольовий момент створили південноамериканці. Наприкінці півгодини гри Бентанкур зі своєї половини поля по центру добіг до штрафного майданчику, обіграв трьох суперників, опинився віч-на-віч з Діогу Коштою, однак переграти його не зміг.

Врешті команди і пішли на перерву без голів. Другий тайм почався теж не дуже весело з футбольної точки зору. Вогню вирішив додати хтось із уболівальників, вибігши на поле з райдужним прапором. Гра була перервана, але досить швидко хулігана скрутили.

Через кілька хвилин після цього інциденту португальці рахунок відкрили. Фернандеш отримав м'яч ліворуч і навісив, Роналду гарно вистрибнув, але не дотягся, хоча явно збив із пантелику Рочета. М’яч, вдарившись об газон, залетів у сітку. До речі, у цьому епізоді помилився Варела, котрий не встиг вийти, щоб залишити форварда португальців в офсайді.

Уругвайці невдовзі могли зрівняти рахунок завдяки помилці Кошти. Воротар невдало виносив м'яч від воріт і влучив у Вальверде, але відлетів трохи не туди. Загалом гра пішла на зустрічних курсах – команди відповідали одна одній підходом на підхід. Утім, до ударів справа не доходила досить довго.

Хіба що за п'ятнадцять хвилин до кінця Максі Гомес отримав м'яч по центру у півкрузі та пальнув, але влучив у стійку. Невдовзі після навісу зі штрафного Суареса пробив зблизька, але в ближній кут Кошти не влучив. Потім де Арраскает справа вирвався на рандеву із воротарем португальців і намагався підсікти м'яч над ним, проти видав лише слабкий удар, з яким голкіпер впорався.

Але наприкінці гри Бруну Фернандеш увірвався до штрафного майданчику Уругваю, прокинув м'яч повз ноги Хіменесу, що, падаючи, зачепив футбольний снаряд рукою. Арбітр після перегляду повтору вирішив, що це пенальті. До м'яча підійшов сам Фернандеш і у стилі Жоржіньо оформив дубль.

Завдяки цій перемозі збірна Португалії забезпечила собі путівку до плей-офф мундіалю.

У п'ятницю на чемпіонаті світу завершується груповий етап. У цей день португальці зустрінуться з Південною Кореєю, а уругвайці поміряються силою з Ганою.

ПОРТУГАЛІЯ – УРУГВАЙ – 1:0
Голи: Бруну Фернандеш (55, 90+2, з пенальті).
Португалія: Діогу Кошта, Канселу, Діаш, Пепе, Нуну Мендеш (Геррейру, 42), Вілліам Карвалью (Паліїнья, 82), Невеш (Леау, 69), Бруну Фернандеш, Бернарду Сілва, Роналду (Нунеш, 82), Жоау Фелікс (Рамуш, 82).
Уругвай: Рочет, Хіменес, Коатес, Годін (Де Арраскаета, 62), Олівера (Вінья, 85), Бентанкур, Вальверде, Весіно (Пельїстрі, 62), Варела, Кавані (Луїс Суарес, 73), Нуньєс (Гомес, 73).
Попередження: Невеш (38), Жоау Фелікс (77) – Бентанкур (6), Олівера (45).

28 листопада 2022 22:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02