Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЧС-2022, 1/8 фіналу. Нідерланди – США. Анонс матчу

«Футбольний клуб»

Фаворитом першого поєдинку плей-офф чемпіонату світу вважається команда Луї ван Гала, але це тільки на папері.

НІДЕРЛАНДИ – США
3 грудня, початок – о 17.00
Ер-Райян. Стадіон «Халіфа».
Арбітр: Вілтон Сампайо (Бразилія).
Трансляція – регіональні канали «Суспільного», сайт «Суспільне Спорт», платформа MEGOGO

ТУРНІРНИЙ ШЛЯХ

Нідерланди вийшли до 1/8 з першого місця у групі A, набравши сім очок у трьох матчах. У першому турі «помаранчеві» обіграли Сенегал (2:0), який за підсумком забрав другу путівку до плей-офф, у другому поділили очки з Еквадором (1:1), а в третьому виявилися сильнішими за Катар (2:0).

США у групі B випередили Іран з Вельсом, та вийшли у плей-офф з другого місця, разом із Англією. Перші два тури для американців виявилися нічийними – 1:1 з Вельсом та 0:0 з Англією, а у третьому турі вони обіграли Іран (1:0).

НІДЕРЛАНДИ

Збірну ван Гала вже встигли покритикувати за відсутність креативу і гри, що запам'ятовується, але результат є – команда не програє 18 матчів поспіль.

На ЧС у Катарі впевнена перемога у Нідерландів була лише одна – над господарями турніру, котрі програли вдома всім і вся. Багато експертів бачать у не найяскравішій грі збірної Нідерландів їхній свідомий план, що виражається в поступовому наборі форми до плей-офф. Є відчуття, що вона й не збиралася викладати всі карти у матчах із досить легкими суперниками, розуміючи, що й так пройдуть далі. За такою логікою реальну силу цієї збірної ми побачимо якраз у грі зі США.

Схема, яку використовують Нідерланди (3-4-1-2), має на увазі хорошу та щільну гру в обороні. Поки що їй вони й обмежуються, сподіваючись у нападі на єдиного яскравого гравця у своєму складі – Коді Гакпо, який забив більше половини голів своєї збірної на турнірі. 23-річний футболіст - поки що гравець «ПСВ», але на нього вже претендують кілька топ-клубів. Після ЧС переїзд видається неминучим.

На другому місці за ефективністю в атаці – Деві Классен (два асисти на Гакпо та власний гол), на третьому – Френкі Де Йонг (гол та асист на Гакпо). Классен розпочинав турнір у статусі запасного, але потім закріпився в основі після вдалого виходу на заміну у першому турі. Інші гравці поки не виправдовують очікувань. Зовсім не йде гра у Депая, який зазвичай перетворюється на збірну, не видають звичний обсяг на флангах Дюмфріс і Блінд.

США

Американці класно атакують позиційно, але рідко створюють моменти та різко здають після перерви.

У шести іграх перед чемпіонатом світу американці володіли м'ячем більше за суперників (у середньому – 57,1%). Передбачалося, що збірна США оволодіє ініціативою і у двох матчах групи на ЧС – проти Вельсу (постаріла команда без свіжих ідей) та Ірану (типовий закритий стиль). Так і сталося, але тотальна перевага виникала лише у перших таймах.

У других таймах команда Берхалтера стабільно підсідає. Збірна США грає в дуже енерговитратний футбол, чим і може пояснюватися ця тенденція. Її гравці багато бігають, пресингують та буквально душать суперника, але лише у перших таймах.

Така різниця до і після перерви насторожує. Тим більше, у низько оборонному режимі американці точно не виглядають якісною командою.

ПРОГНОЗ

На перший погляд, явним фаворитом пари здається збірна Нідерландів, але насправді все не так очевидно. Збірна США не просто так опинилася у плей-офф, а справді заслужила це місце своєю грою та самовіддачею. Це дуже молода, енергійна та організована команда, де є кілька футболістів, які голосно заявляють про себе та стануть топ-гравцями найближчим часом. Словом, не все так просто в цій парі. Американці цілком можуть зробити сюрприз.

3 грудня 2022 13:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02