Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Тренер збірної Марокко: «Я народився у Франції, але ніхто не може відокремити моє серце від моєї країни»

Головний тренер збірної Марокко Валід Реграгі після перемоги над Іспанією (0:0, пен. 3:0) у 1/8 фіналу ЧС-2022 висловився щодо гравців своєї команди, які народилися в європейських країнах. Нагадаємо, сам наставник народився у Франції в місті Корбей-Ессон.

«Напередодні цього чемпіонату світу нам ставили багато запитань щодо хлопців, які народилися в Марокко та тих, хто народився в Європі. Іноді казали, що ці хлопці не люблять Марокко, запитували, чому б просто не взяти лише тих, хто народилися в Марокко? Ми показали світові, що кожен марокканець є марокканцем – коли він приходить до збірної, він хоче боротися. Я народився у Франції, але ніхто не може відокремити моє серце від моєї країни. Мої гравці викладаються на сто відсотків, дехто народився в Німеччині, дехто в Італії, Іспанії, Нідерландах, Франції…

Подивиться, що робить Хакім Зієш. Це приголомшливо! Марокканці хотіли його бачити та підбадьорювали його, й він відповів на це. Ми маємо покласти на нього певну відповідальність, його треба поважати. Це як Неймар для Бразилії, Мбаппе для Франції. Просто неможливо бачити в ньому когось іншого, він наш найкращий гравець. Деякі тренери кажуть, що до всіх гравців потрібно ставитись однаково, але це не той випадок. Хакім не просто ще один гравець, я виявляю до нього любов і повагу, тому що він на це заслуговує. Як й Ашраф Хакімі, інші гравці. Вони показали, що готові віддати все заради збірної, коли виходять на поле.

Я амбітний фахівець – це те, що я даю своїм гравцям. Можливо, коли я постарію, я буду радий виходу в чвертьфінал ЧС-2022, але зараз я пишаюся своєю країною», – наводить слова наставника марокканської збірної GWFN.

У чвертьфіналі африканська команда зіграє з Португалією.

7 грудня 2022 14:07







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02