Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Перишич: «Мессі вп'яте йде за титулом, але й ми хочемо здобути трофей»

Герой півфіналу ЧС-2018, на чиєму рахунку «гол+пас» у матчі з Англією, Іван Перишич розповів перед півфіналом ЧС-2022 з Аргентиною, що більше радіє командним успіхам «клітчастих», а не тому, що за забитими голами на великих турнірах перевершив легенду хорватського футболу Давора Шукера, повідомляє Jutarnji list.

– Це чудове почуття, коли на двох чемпіонатах світу поспіль ми вийшли до півфіналу, і я, як і кожен спортсмен, хочу бути у фіналі. Аргентина – сильний суперник, вони чудові, викладаються на сто відсотків – думаю, буде такий же матч, як і з Англією на ЧС-2018. Але все залежатиме від нас, якщо ми зіграємо добре, то матимемо шанси на перемогу.

– А чи є подібності між півфіналом тоді і зараз?
– Подібностей багато, але є й відмінності – російська організація не була ідеальною у плані відстаней та доріг, а в Катарі ми в одному готелі, дорога на стадіон займає не більше півгодини, це набагато краще. Порівнювати Англію та Аргентину можна в тому плані, що обидва ці суперники – топові команди з відмінними гравцями. Ми проаналізували Аргентину, вважаю, підготувалися добре і будемо почуватися комфортно.

– Гол Японії став для вас десятим у формі збірної Хорватії на великих турнірах та дозволив випередити Давора Шукера з його дев'ятьма м'ячами. Як це прокоментуєте?
– Не люблю багато говорити про статистику, скажу лише, що тут я для того, щоб допомагати команді, так було і буде на будь-якому великому турнірі, а не ставити особисті рекорди результативності. Голи для мене не такі важливі, як командні успіхи.

– Починаючи з півфіналу, гратимете новим м'ячем. Чи є різниця, крім дизайну та назви?
– Нам потрібно встигнути якнайбільше його випробувати – думаю, основна відмінність не в новому дизайні, а в тому, що цей м'яч летить трохи швидше. Сподіваюся, він стане успішним для нас.

– Лука Модрич у двох перемогах від звання чемпіона світу. Однак і Ліонель Мессі теж, але на нього чиниться більший тиск. Це має значення?
– Ми бачили, як вилетіла Португалія – Кріштіану Роналду грав на своєму п'ятому чемпіонаті світу, але чемпіоном не був жодного разу. Тепер Мессі вп'яте йде за титулом і зробить усе, щоб його здобути. Але ми теж будемо готові на сто відсотків, бо теж хочемо виграти трофей. Це буде важкий матч двох команд, у яких грають справжні чоловіки. Хто буде кращим – той переможе.

– В «Інтері» ви грали разом із Лаутаро Мартінесом, тепер вашим товаришем по команді є Крістіан Ромеро – розмовляли з ними вже у Катарі?
– Ми говорили під час групового турніру, перед нашим матчем – ні, не розмовляли, але знаю, з яким нетерпінням вони чекають на цю гру. Вони особливо налаштовані на матчі у складі збірної Аргентини, ми багато разів обговорювали це в клубі. Власне, в цьому дуже велика схожість хорватів та аргентинців. Сподіваюся, що весь стадіон буде задоволений нашим матчем.

– У другому півфіналі зіграють Франція та Марокко, з якими ви грали на груповому етапі. Вас здивували результати марокканців?
– Коли ми бачимо, наскільки далеко пройшла збірна Марокко – згадуємо, як добре ми зіграли з ними у групі, як відпрацювали тоді на полі. Ми атакували більше, але у них дуже якісні фланги, тому мали приділити багато уваги Зієшу, а також побоювалися їх контратак. Але з Аргентиною буде інша гра, ми не маємо спеціального плану – знаємо тільки, що ми можемо досягти бажаного результату, якщо всі разом будемо і атакувати, і оборонятися.

13 грудня 2022 08:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02