Сьогодні 8 вересня 2024 р.

ЧС-2022, 1/8 фіналу. Франція – Польща. Анонс матчу

На папері безумовним фаворитом цієї пари є Франція. Чи доведуть чемпіони світу свою перевагу на полі?








ФРАНЦІЯ
ПОЛЬЩА
4
грудня, початок – о 17:00
Доха, стадіон «Аль-Тумама»
Арбітр:
Хесус Валенсуела (Венесуела)
Трансляція – регіональні канали «Суспільного», сайт «Суспільне Спорт», платформа MEGOGO

ТУРНІРНИЙ ШЛЯХ

Збірна Франції стала переможцем групи D із двома перемогами та поразкою від Тунісу
, коли французи вже оформили вихід і Дешам дозволив собі сильно урізноманітнити склад.

Поляки посіли друге місце у групі С, до останніх секунд маючи рівні показники з Мексикою по всіх пунктах, окрім fair play
наприкінці свого матчу, однак, мексиканці пропустили, і показником, що вирішив результат групи, стала різниця м'ячів.

ФРАНЦІЯ

До третього туру групового етапу Франція вже забезпечила собі вихід у 1/8 і добрі шанси виграти групу, і Дідьє Дешам сильно ротував склад на матч, випустивши на поле дев'ять нових гравців порівняно з матчем проти Данії.

«Причин дати футболістам відпочити було достатньо. Матчі тепер тривають по 100 хвилин. Я прийняв рішення і не відмовляюся від нього», – сказав Дешам у інтерв'ю після матчу після того, як Франція сенсаційно програла Тунісу, але все одно посіла перше місце в групі D.

Логіка Дешама зрозуміла, але вірно і те, що часто додатковий відпочинок у щільному розкладі лише вибиває гравців із режиму, навіть у короткострокових та кубкових турнірах. Від «ковідних» сезонів у європейських чемпіонатах, наприклад, очікували епідемії травм та спаду форми, але фактично більшості гравців вдалося адаптуватися до насиченого календаря.

Бенжамен Павар погано виступив у матчі проти Австралії – зокрема, не втримав Крейга Гудвіна. Після цього Павар на поле поки не повертався. За словами головного тренера збірної Франції, Павар «не в тому стані, щоб грати», і, зважаючи на все, мова тут не тільки і не стільки про фізичну форму футболіста.

Згідно з повідомленнями преси, осторонь конфлікту не залишилися і гравці збірної, і Павар отримав шквал критики від одних – включаючи Османа Дембеле – і підтримку таких ветеранів збірної як Уго Льоріс та Олів'є Жиру.

Найімовірніше, про якийсь розкол у роздягальні Франції говорити тут не доводиться, тим більше, враховуючи, що Дембеле ніколи не вирізнявся приємним характером і навряд чи його невдоволення перейде у щось серйозне.

ПОЛЬЩА

Матчі за участю збірної Польщі на цьому ЧС поки що були болісними і для вболівальників, що їх дивляться, і, ймовірно, для самих футболістів.
У своїй групі вони найменше володіли м'ячем, стали гіршими по ударах і не вилазили з оборони. Поляки забили всього два м'ячі за груповий етап і робили лише 1,7 удару в площину за матч – стільки ж у збірної Канади, і це найгірший результат за цим показником серед усіх учасників групового етапу.

У 1/8 поляки могли вийти завдяки показнику fair play – Мексика мала більше жовтих карток, і до того, як вони пропустили від саудитів, цей показник залишався вирішальним. Варто зазначити, що поляки усвідомлено грали обережно наприкінці матчу з Аргентиною, і коли стало зрозуміло, що кількість жовтих може зіграти таку величезну роль, зробили лише два фоли за 29 ігрових хвилин.

Воротар збірної Польщі Войцех Щенсни
провів видатний груповий етап і навіть встановив новий рекорд за показником відвернених голів на цій стадії турніру: у Щенсни він склав 4,2 – до цього з 2014 року тримався рекорд голкіпера Нігерії Вінсента Еньєми з показником 3,94 за запобіжними голами. Щенсни робив у середньому шість сейвів за 90 хвилин, відбив два пенальті – тобто 100% пробитих у його ворота одинадцятиметрових – і пропустив лише два м'ячі за показника очікуваних голів, допущених поляками біля своїх воріт, у 6,14.

Таким чином, головний шанс Польщі, що грає від оборони, проти Франції з її атакою у тому, щоб Щенсни знову показав клас. Однак, зрозуміло, зберегти ворота в недоторканності – навіть якщо вийде – буде недостатньо, а як збірна Польщі планує забивати, поки що не зрозуміло.

ПРОГНОЗ

Польща проти Франції сяде в оборону, але збірна Франції напевно впорається із завданням розкрити польський захист і створить момент, у якому навіть Щенсни не допоможе. З іншого боку, така неефективна польська атака, в якій той самий Левандовс
ьки практично не отримує шансів, зіткнеться з величезними труднощами у матчі проти Франції.

4 грудня 2022 09:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Усі фінали чемпіонатів світу (1930 – 2022)

 

31 грудня 2023 09:46

Енцо, Беллінгем, Гвардіол, Лівакович та інші. Куди перейдуть найкращі гравці ЧС-2022?

 

30 грудня 2022 14:05

Новий формат чемпіонату світу. Чого чекати?

 

30 грудня 2022 14:02