Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Німеччина, 33-й тур. Майнц – Боруссія Д 3:0

У поєдинку 33-го туру чемпіонату Німеччини «Майнц» на своєму полі розбив «Боруссію» Д.

Господарі перед цією дуеллю йшли у турнірній таблиці Бундесліги шістнадцятими, розташувавшись у зоні перехідних матчів, однак зберігали шанс уникнути вильоту зовсім – до рятівної 15-ї сходинки залишалось лише 1 очко. Настрою підопічним Бо Хенріксена додавала солідна 7-матчева серія без поразок.

«Боруссія» ж завдання на сезон виконала – вийшла у фінал Ліги чемпіонів, а в Бундеслізі закріпилась в топ-5. А зважаючи на сьогоднішню втрату очок «Лейпцигом» у матчі з «Вердером», «джмелі» мали шанс поборитись з «биками» за четверту сходинку.

Вже на 6-й хвилині «Майнц» заробив небезпечний стандарт на лінії штрафного – Амірі влучив у поперечину. Господарі продовжили шукати щастя біля воріт суперника і за трохи вийшли вперед: «карнавальники» відібрали м'яч у суперника в центрі поля, Відмер отримав розрізну передачу на правому фланзі воротарського, зібрав на себе всіх захисників, краєм ока побачив набігаючого Баррейро і несподівано відпасував назад – Леандро легко прошив Майєра.

Через 5 хвилин «Майнц» подвоїв свою перевагу: кіпер «Боруссії», намагаючись віддати на захисника, відправив м'яч прямісінько у ноги Дже Сун Лі і той легко переправив його у сітку з гострого кута. Ще до середини тайму кореєць оформив дубль, довівши власних вболівальників до екстазу.

Гості майже одразу могли один гол відквитати, але Центнер у карколомному стрибку потягнув удар з-під поперечини.

Попри більш ніж переконливий рахунок «Майнц» продовжив тиснути – наприкінці тайму небезпечний штрафний від Груди прийшовся у стінку, а дві загрозливі атаки зуміли нівелювати захисники «джмелів».

Едін Терзич відреагував трьома замінами, випустивши на другий тайм Санчо, Брандта і Маатсена. Мукоко зовсім скоро один гол відквитав, але арбітр зафіксував офсайд і рахунок залишився без змін. «Боруссія» тиснула і, здавалось, що «джмелі» таки проб'ють оборону Майнца офіційно, але господарі у вирішальні моменти не дозволяли супернику пробити.

Зрештою, все завершилось сухою сенсаційною перемогою, яка принесла «Майнцу» 32 очки і підняла на 15-ту сходинку турнірної таблиці Бундесліги. «Боруссія» Д з 60 пунктами залишилась п'ятою.

МАЙНЦ – БОРУССІЯ Д – 3:0
Голи:
Баррейру (12), Лі Дже Сон (19, 23).
Майнц: Центнер, ван ден Берг, Кор, Ханче-Ольсен, Відмер (Да Коста, 77), Баррейру, Амірі, Касі (Фернандеш, 76), Груда (Вайпер, 87), Лі Дже Сон (Ріхтер, 87), Буркардт.
Боруссія Д: Мейєр, Вольф, Зюле, Шлоттербек, Морей (Маатсен, 46), Озджан (Брандт, 46), Ройс, Нмеча (Польман, 69), Мален (Санчо, 46), Байно-Гіттенс (Ветьєн, 76), Мукоко.
Попередження: Ханче-Ольсен (), Баррейру () – Ройс (), Шлоттербек ().

11 травня 2024 21:51







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Німеччина, 3-й тур. Боруссія Д – Гайденгайм. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 14:36

Німеччина, 2-й тур. Баварія – Фрайбургю Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:35

Німеччина, 1-й тур. Вольфсбург – Баварія. Огляд матчу

 

25 серпня 2024 21:17