Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Байєр» завоював Кубок Німеччини

«Фармацевтам» у протистоянні з «Кайзерслаутерном» довелося непросто, оскільки вони ще в першому таймі залишилися в меншості. У підсумку, все вирішив один гол, автором якого став Граніт Джака.

Після фіаско у фіналі Ліги Європи на підопічних Хабі Алонсо чекав набагато простіший фінал Кубка Німеччини. Адже на шляху до золотого дублю на Леверкузен чекав «Кайзерслаутерн», який був близький до вильоту з Другої Бундесліги і який мав другу найгіршу оборону в дивізіоні. Плюс у старті за «червоних дияволів» не зміг вийти їхній найкращий голеадор сезону Рагнар Ахе.

Утім, навіть за таких умов «Байєр» знайшов спосіб ускладнити собі життя. Якщо з «Аталантою» Алонсо сам перемудрив і вийшов без номінальних форвардів, то сьогодні йому довелося відмовитися від своєї дев'ятки через гру в меншості. Інтригу в цьому здавалося мертвому протистоянні подарувало вилучення Оділона Коссуну наприкінці першого тайму.

На третій хвилині «Байєр» пропустив рідкісну контратаку суперника. Через що Коссуну довелося ціною жовтої збивати Редондо, який із лівого флангу збирався забігати в порожній штрафний майданчик. А перед самою перервою Коссуну на рівному місці наступив на гомілкостоп Томіака, зробивши «Кайзерслаутерну» великий подарунок.

Звичайно ж, до того моменту Леверкузен уже вів у рахунку. У дебюті Віртц ледь не відкрив рахунок після нахабного рейду в штрафний. Фло легко розхитав Золінського, потім і Ельведі, після чого в ближньому бою програв дуель кіперу Кралю. Але за кілька хвилин рахунок уже було відкрито. Віртца аутсайдер спільними зусиллями зупинив на підступах до штрафного, але ніхто не завадив Джаці розрядити свою гармату із середньої дистанції.

До перерви Джака до голу міг додати асист, але після стінки з Гранітом Грімальдо не реалізував вихід – перекинутого воротаря на лінії підстрахував той же Томіак. «Кайзерслаутерн» при цьому огризнувся неприємним пострілом Рашля поруч зі штангою наприкінці половини.

На другий тайм замість Шика вийшов Станішич, повернувши схему з 5 захисниками, а Адлі додав динаміки у порівнянні з Гофманном. А у «червоних дияволів» був готовий вийти головна зірка атаки Рагнар Ахе. І вже в перші чверть години екс-форвард «Айнтрахта» змусив серйозно попрацювати Градецького. Ахе двічі пробив з-за меж штрафного по шістках воріт. У першій епізоді досвідчений Градецький дав м'ячу спокійно просвистіти поруч зі штангою, а в другому витягнувся на межі можливостей і потягнув м'яч.

Утім, більше ніж на обстріли з середньої дистанції «Кайзерслаутерну» претендувати було важко. «Байєр» у другій половині прагматично перейшов на середній блок і наглухо перекрив центр. Леверкузен у відповідь атакував мляво. Деякий запал демонстрували Віртц і Адлі. Першого Алонсо красномовно спіймав в обійми, щоб той не побіг у непотрібну контратаку.

Такою і була кінцівка. «Байєр» у дусі Іспанії-2010 подовгу розігрував м'яч заради самого контролю. Використовуючи володіння м'ячем як оборонний інструмент. Понуро, нетипово для Леверкузена, але ефективно. 0:1. «Байєр» завершує цей божевільний сезон заслуженим золотим дублем. Шкода лише, що в обох фіналах «фармацевти» видали настільки бляклі перфоманси, настільки далекі від своїх найкращих зразків.

КАЙЗЕРСЛАУТЕРН – БАЙЄР – 0:1
Гол:
Джака (17).
Кайзерслаутерн
: Краль, Золінський (Тачі, 74), Ельведі, Томіак, Пухач. Циммер (Туре, 90+3), Ріттер, Рашль (Клемент, 83), Калоч, Редондо (Опоку, 83), Ганслік (Ахе, 46).
Байєр: Градецьки, Фрімпонг (Телла, 90+4), Та, Тапсоба, Коссуну, Грімальдо (Інкап'є, 85), Джака, Андріх, Гофманн (Адлі, 46), Віртц (Гложек, 90+3), Шик (Станішич, 46).
Попередження: Ельведі (86), Клемент (90+6) – Коссуну (3), Градецьки (90+6).
Вилучення: Коссуну 44 (друга жовта).

 

25 травня 2024 23:16







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Німеччина, 2-й тур. Баварія – Фрайбургю Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:35

Німеччина, 1-й тур. Вольфсбург – Баварія. Огляд матчу

 

25 серпня 2024 21:17

Німеччина, 1-й тур. Боруссія Д – Айнтрахт. Огляд матчу

 

24 серпня 2024 22:31