Сьогодні 20 вересня 2024 р.

Німеччина, 1-й тур. Вольфсбург – Баварія 2:3. Компані починає – і виграє

Венсан Компані дебютував у Бундеслізі з непереконливого перфомансу на «Фольксваген Арена». «Вольфсбург» в останнє десятиліття завжди був комфортним опонентом для «Баварії», програвши 12 із 13 останніх зустрічей і обігравши «рекордмайстра» за цей час лише раз. Але сьогодні все було інакше.

Компані повернув «Баварію» до заводських домінантних налаштувань, і в першому таймі ми бачили ознаки старої доброї чемпіонської махини: 73 відсотки володіння, цікавий рух в останній третині, де верхня четвірка гнучко рухалась, мінялась позиціями та плутала суперника. Мусіала відкрив рахунок уже в середині тайму після класної передачі Кейна з глибини, підключення правого фулбека Бое і прострілу вздовж воріт.

Високі позиції фулбеків, одразу два розігруючі опорники Кімміх і Павлович, 4 атакувальні гравці попереду. Плюс ще й добротні заготовки на стандартах, особливо на кутових. І головне повна відсутність контргри суперника за рахунок хорошої реакції на втрати. Усе як замовляли.

Але друга половина нагадала, чому в епоху Тухеля баварці втратили звичний стиль. Бо за 10 стартових хвилин тайму «Вольфсбург» створив удвічі більше, ніж «Баварія» за свою 45-хвилинку «домінації». А індивідуальні дії Кіма й Упамекано нагадали, чому в минулому сезоні основним був Даєр, а також укотре порушили питання про те, як можна було відпустити Де Лігта за такої кадрової ситуації, тим паче за такі гроші.

«Вовки» провели пару вертикальних атак і геть порвали крихкий захист гостей. У першій атаці господарів Упамекано пішов зустрічати, але застряг у напівпозиції. Але це ще півбіди, бо за ним висунувся і Кім, залишивши в створі захисту крайків Бое і Девіса. У таку дірку забіг Томаш, якого перед виходом 1 на 1 смикнув Бое. Пенальті успішно виконав Маєр.

За 5 хвилин хорват ледь не забив знову: центрбеки знову загуляли, після чого Майєр по центру штрафного відкрився і пробивав у протихід кіперу, але влучив у штангу. Утім, дубль від Майєра нікуди не подівся: Віммер обікрав Кіма перед воротами, Упамекано вирішив закривати площину воріт замість того, щоб закрити опонента, що дало можливість Майєру легко забити в порожні. Жарти жартами, а «Баварії» схоже влітку був не Компані в ролі тренера, а його версія футболіста 10-річної давності.

Утім, «Баварії» вистачило духу та якості гри в атаці, щоб переломити хід зустрічі. Черговий класний корнер призвів до автоголу Камінськи, а в заключні 10 хвилин Кейн знову круто розіграв із глибини, знайшовши Гнабрі у штрафному, який вивів «Баварію» вперед. Усе добре, тільки ось «Вольфсбург» у кінцівці мав щонайменше два шанси відігратися. Заспокоїти гру фавориту взагалі не вдавалося.

2:3. Індивідуальні помилки Кіма та Упамекано, які примножилися через зухвалу манеру гри «Баварії», ледь не коштували втрати очок. Бо дует не мав жодного адекватного захисту від опорної зони, плюс фулбеків постійно доводилося страхувати. В атаці все цікаво: Олісе проявив себе здорово, Гнабрі знову ожив у зручній ролі інсайда, а Кейн немов знову мутував у 9,5 версії «Тоттенгема». Мусіала як завжди був найкращим. Для повного щастя в атаці не вистачало інтелекту Мюллера, який пов'язував усю цю гнучку гру попереду.

А ціна цієї «цікавої гри попереду» - втрата балансу вже в бік атаки. Що підставило і без того крихкий захист. У цьому сенсі адаптація Пальіньї - ключ до відповіді, чи вдасться Компані втілити бажане без втрати рівноваги.

Вольфсбург Баварія2:3
Голи: Майєр (47, з пенальті, 55) – Мусіала (19), Камінськи (65, авто гол), Гнабрі (82).
Вольфсбург: Грабара, Фішер, Цезігер, Борнаув, Каміньски, Сванберг (Вінд, 86), Арнольд, Баку, Майєр (Герхардт, 78), Тіагу Томаш, Віммер (Беренс, 71).
Баварія: Нойєр,  Бое (Мюллер, 65), Упамекано, Кім (Даєр, 81), Девіс, Павлович, Кімміх, Гнабрі, Мусіала, Олісе (Коман, 75), Кейн.

25 серпня 2024 19:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Німеччина, 3-й тур. Боруссія Д – Гайденгайм. Огляд матчу

 

14 вересня 2024 14:36

Німеччина, 2-й тур. Баварія – Фрайбургю Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:35

Німеччина, 1-й тур. Вольфсбург – Баварія. Огляд матчу

 

25 серпня 2024 21:17