Сьогодні 17 жовтня 2024 р.

Німеччина, 5-й тур. Баварія – Байєр 1:1

Субота на цьому тижні була позбавлена запеклих протистоянь у пізньому слоті в провідних європейських чемпіонатів, та й навіщо б вони були в розкладі, якщо й без того було, на що подивитись. Зокрема, у Німеччині відбувалась центральна гра всього першого кола, а не тільки п’ятого туру, Бундесліги, у рамках якої на «Альянц Арену» в гості до мюнхенської «Баварії» завітав леверкузенський «Байєр».

«Байєр» вийшов у стандартному для останнього півріччя варіанті складу: з Андріхом в опорній зоні, і єдиним апгрейдом у вигляді Тер'є в ролі другої десятки. Але ось футбол чемпіона був абсолютно для них нестандартним. Практично повна відмова від білд-апу на користь закидань у напрямку Боніфейса. І відмова від пресингу, замість якого гості зустрічали «Баварію» вже на своїй половині, всією командою розташувавшись за лінією м'яча.

Компані ж очікувано не став бути обережним, тому Павлович вийшов в опорній зоні поруч із Кімміхом, а Геррейру залатав дірку праворуч у захисті, в атаці сміливо ходячи в центр поля в канселівській манері. Усі інші налаштування були стандартними, без оглядки на новий статус суперника. Несподівана роль Геррейру стала сюрпризом і для гостей. У перші 10 хвилин Рафа двічі заходив в опорну зону суперника - перший раз ледь не вивів Кейна 1 на 1, а потім приклався здалеку. До честі Леверкузена, вони швидко розгадали маневр і більше не пропускали проривів від португальця.

З дебюту «Байєр» цілком віддав ініціативу супернику. Градецьки з перших хвилин почав тягнути час (скоріше провокуючи суперника, ніж всерйоз). «Баварія» ж багато позиційно тиснула, але з конкретикою біля чужих воріт було туго. Найкращий момент за перший тайм - удар Олісе зі штрафного трохи вище ближньої дев'ятки. А зароблений небезпечний штрафний був Мусіалою, який на двох квадратних метрах обійшов Вірца, Джаку і Та. Показово, що тріо лідерів «Байєра» в цей момент були так близькі один до одного й до власних воріт.

Але навіть у такому сценарії команди примудрилися обмінятися голами до перерви. «Байєр» забив з єдиного удару. Павлович помилився під рідкісним тиском гостей, і віддав не Нойєру, а кутовому прапорцю. Розіграш корнера гостей закінчився скидкою Андріху, який розрядив гармату здалеку і відкрив рахунок з позиції на xG 0.04. Але вже за 8 хвилин Павлович виправився. Поклав ще більш розкішний лонгшот з-під того ж Андріха після навали «Баварії» та серії кросів.

У перерві Компані вніс деякі корективи і гостям стало важче захищатися. З'явилося більше обміну позиціями від атакувального квартету, трохи підняли темп розіграшів, а головне почали частіше закидати за спини захисникам. Це було логічно, адже тиску на гравців із м'ячем від «Байєра» часто бракувало, але лінія оборони гостей при цьому не падала зовсім низько, залишаючи невеликі зазори позаду.

Так у дебюті Кейн змістився праворуч і шокував Фрімпонга закиданням на Гнабрі. Серж спочатку вдарив у штангу, а потім добив в один дотик у поперечину. За 10 хвилин прийшов ще один дуже небезпечний шанс - Олісе після стандарту опинився вільним у штрафному майданчику, гатив у верхній кут, але влучив в одного із захисників. «Баварія» не знімала облоги до самого фінального свистка, додати гостроти пробували свіжі Коман і Сане.

Але «Байєр» терпів і тримався до кінця. Естетичне задоволення їхній перфоманс нікому не приніс, так само як і нещодавній другий тайм Артети проти Пепа. Але як Алонсо вдалося змусити своїх підопічних так відпрацювати всі 90 хвилин – вражає. Працював за двох навіть Вірц. А тому Леверкузену пощастило забрати нічию з «Альянц Арени» цим непростим вечором.

БАВАРІЯ – БАЙЄР – 1:1
Голи:
Павлович (39) – Андріх (31).
Баварія: Нойєр, Девіс, Кім Мін Чже, Упамекано, Геррейру (Лаймер, 78), Павлович, Кімміх, Гнабрі (Коман, 65), Мусіала, Олісе (Сане, 78), Кейн (Мюллер, 86).
Байєр: Градецьки, Грімальдо (Белосьян, 90+1), Інкап'є, Та, Тапсоба, Фрімпонг, Андріх, Джака - Вірц (Паласіос, 90+1), Тер'є (Адлі, 58), Боніфейс (Телла, 78).

28 вересня 2024 22:07







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Німеччина, 6-й тур. Байєр – Гольштайн Кіль. Огляд матчу

 

05 жовтня 2024 20:30

Німеччина, 5-й тур. Гоффенгайм – Вердер. Огляд матчу

 

29 вересня 2024 20:59

Німеччина, 5-й тур. Боруссія Д – Бохум. Огляд матчу

 

28 вересня 2024 00:14