Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Німеччина, 31-й тур. Вердер – Баварія 1:2. Мюнхенці закріпилися на вершині

«Баварія», яка в останніх турах примудрилась розгубити свою перевагу з ненайсильнішими суперника, не мала права на помилку. Мінімальний відрив від дортмундської «Боруссії» змушував підопічних Томаса Тухеля брати максимум в останніх чотирьох матчах.

Натомість «Вердер» міг грати у своє задоволення: до зони єврокубків вже не дотягнутись, а вилетіти у нижчий дивізіон – вкрай проблематично. Відсутність у складі "музикантів" найкращого бомбардира Бундесліги Нікласа Фюлькруга (через травму) мало компенсувати позамежне бажання змінити сумну статистику особистих зустрічей.

Гості з перших хвилин кинулись тиснути на ворота суперника, однак на завершальній стадії виглядали доволі беззубо. Після 15 хвилин пресингу господарі відсунули гру від своїх воріт і почали застосовувати пресинг на половині поля мюнхенців.

Перший реально небезпечний момент створили гості в середині тайму – Павар після навісу зі штрафного головою пробив прямо у Павленку. На 33-й хвилині Вайзер змарнував божевільний шанс вивести «Вердер» вперед – після прострілу від Біттенкура він п'ятою не влучив по м'ячу. За мить Гросс обійшов трьох гравців «Баварії», змістився ближче до центру і з вбивчої позиції пробив вище воріт. Чогось цікавішого у першому таймі команди більше не створили.

Після відпочинку міг забивати Дукш, але махнув ногою повз сферу. У відповідь Гнабрі намагався замкнути через себе в районі одинадцятиметрової позначки, але замість ефектного гола не влучив по м'ячу і впав як мішок картоплі. За трохи Мане з близької відстані замкнув передачу впритирку зі стійкою. Зрештою, на 62-й хвилині Гнабрі декласував оборону суперника, пробивши з близької відстані після передачі Мусіали.

В середині другої сорокап'ятихвилинки Сане подвоїв перевагу мюнхенців: Мазрауї пасом знайшов Лероя у воротарському, і той з гострого кута прошив кіпера. За три хвилини до завершення основного часу Ніклас Шмідт, який тільки-но з'явився на полі, дальнім ударом у дев'ятку відродив інтригу у матчі (цікаво, що ймовірність забити у цьому епізоді становила лише 3%). На останніх секундах мюнхенці грали просто на відбій і вистояли.

«Вердер» цією поразкою встановив антирекорд серед всіх клубів Бундесліги – востаннє бременці вигравали у «Баварії» 15-ть років тому (20 вересня 2008 року).

Мюнхенці набрали 65 очок і закріпились на вершині турнірної таблиці, «Вердер» з 35-ма пунктами дванадцятий.

ВЕРДЕР – БАВАРІЯ – 1:2
Гол:
Шмідт (87) – Гнабрі (62), Сане (72).
Вердер: Павленка, Піпер (Велькович, 55), Штарк, Фрідль, Вайзер, Біттенкурт (Шмідт, 82), Гросс (Груєв, 77), Стаге, Юнг (Бьюкенен, 77), Шмід, Дукш (Філіпп, 77).
Баварія: Зоммер, Мазрауї, Павар, де Лігт, Канселу, Кімміх, Гравенберх (Мюллер, 64), Коман (Сане, 64), Мусіала, Мане (Сарр, 88), Гнабрі.

6 травня 2023 21:37







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Німеччина, 2-й тур. Баварія – Фрайбургю Огляд матчу

 

01 вересня 2024 21:35

Німеччина, 1-й тур. Вольфсбург – Баварія. Огляд матчу

 

25 серпня 2024 21:17

Німеччина, 1-й тур. Боруссія Д – Айнтрахт. Огляд матчу

 

24 серпня 2024 22:31