Сьогодні 19 вересня 2024 р.

Італія, 6-й тур. Емполі – Рома 1:2. Гол+пас від Дібали

«Емполі» в завершальному поєдинку 6-го туру Серії А приймав «Рому». «Джалороссі» у випадку перемоги наздогнали б «Удінезе», який розташовувався у зоні Ліги чемпіонів та і реабілітуватись за розгром від фріульців команда була зобов'язана. Втім матч на Стадіо Карло Кастеллані виявився непростим.

Підопічні Жозе Моурінью класно стартували. Вже на 7-й хвилині Дібала пробивав з відскоку метрів з п'яти влучивши у ближню стійку, а на 17-й Пауло святкував взяття воріт. Вийшло ефектно – аргентинець підібрав м'яч перед штрафним і запустив його точнісінько у дальню дев'ятку! 0:1.

Втім, «Емполі» швидко перехопив ініціативу. Всього за шість хвилин після голу «вовків» Сатріано міг зрівняти рахунок, замкнувши подачу з лівого флангу, однак Мартін влучив у каркас. Римляни огризнулись обіграшем на 30-й хвилині, в завершенні якого Пеллегріні опинився перед голкіпером, але прошити його Лоренцо не вдалося.

Покарання за марнотратство прилетіло перед перервою – на 43-й хвилині Стояновіч виконав навіс із глибини на лівий край штрафного, а Бандінеллі головою пробив у дальній кут. 1:1!

Відпочивати футболісти відправились за нічийного рахунку. За три хвилини після відновлення гри «джалороссі» могли відновити свою перевагу внаслідок подачі з кутового, яку замкнув Ібаньєс. Родріго спрямував сферу повз голкіпера, однак Парізі вибив її з лінії воріт!

«Емполі» не збирався відсиджуватись, огризнувшись низкою хороших атак, хоча «вовки» отримували можливості для контргри. На 69-й хвилині господарі були надзвичайно близькими до того, щоб вийти уперед – Акпа-Акпро протягнув м'яч по центру й віддав проникну передачу на Сатріано, а той з-під Манчіні пробив повз Руя Патрісіу. Мігелю не вистачило кількох сантиметрів, аби поцілити у ворота!

Щонайбільш прикро, вже на 71-й хвилині другий гол забила «Рома» – це Дібала накрутив захисників на правому фланзі й навіси на дальню стійку, а Абрахам замкнув. 1:2.

На 77-й же захисники «Емполі» ще й пенальті привезли. Пеллегріні мав закривати гру, але його постріл з «позначки» парирував Вікаріо! Окрилені підопічні Паоло Дзанетті пішли уперед і ледь не врятувались на 84-й хвилині завдяки удару Акпа-Акпро з лінії півкола – втім, гостей знову врятував каркас!

На жаль, в атаці другим темпом Акпа-Акпро не тільки не зміг замкнути простріл з лівого флангу, а й небезпечно зіграв проти Смоллінга. Арбітр переглянув повтор і вилучив Жана-Даніеля. На 89-й хвилині Бове мав добивати господарів, стріляючи з близької відстані після флангової передачі, однак Вікаріо знову врятував партнерів.

«Емполі» навіть у меншості йшов у атаку й створював проблеми для оборони «вовків». Втім, втекти від поразки це не допомогло. Фінальний свисток зафіксував важку перемогу «Роми». «Джалороссі» набрали 13 очок і піднялись на п'яту позицію в турнірній таблиці.

ЕМПОЛІ – РОМА – 1:2
Голи:
Бандінеллі (43) – Дібала (17), Абрахам (71).
На 77-й хвидині Пеллегріні не реалізував пенальті (голкіпер)
Емполі: Вікаріо, Стоянович, Ісмаїлі, Луперто, Парізі (Касаче, 52), Бандінеллі, Хаас (Акпа-Акпро, 63), Марін (Камбіаджі, 82), П'яца (Байрамі, 63), Ламмерс (Грассі, 82), Сатріано.
Рома: Патрісіу, Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс, Челік, Матич, Крістанте, Спінаццола (Вінья, 90+8), Дібала (Бове, 81), Лоренцо Пеллегріні (Камара, 90+6), Абрахам (Белотті, 81).
Попередження: Паризі (27), Ісмаїлі (60), Акпа-Акпро (65) – Челік (90).
Вилучення: Акпа-Акпро (87, друга жовта).

12 вересня 2022 23:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 4-й тур. Монца – Інтер. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:00

Італія, 4-й тур. Кальярі – Наполі. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 00:04

Італія, 4-й тур. Дженоа – Рома. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 15:35