Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Ітілія, 38-й тур. Ювентус – Монца 2:0

У поєдинку 38-го туру чемпіонату Італії Ювентус впевнено здолав Монцу і фінішував у топ-трійці.

Напередодні Болонья у завершальному матчі сезону несподівано поступилась Дженоа з рахунком 0:2 і закрутила інтригу у боротьбі за бронзові нагороди Серії А. Ювентус, який йшов четвертим, ще до матчу з Монцою зрівнявся за очками з болонцями, і у випадку перемоги підіймався на чисту третю сходинку.

Теоретично потіснити «Стару синьйору» могла Аталанта, яка з 66-ма пунктами йшла п'ятою і мала дві гри в запасі, але свій матч Юве мав вигравати, аби потім не шкодувати про втрачене.

Вже на 9-й хвилині Монца мала виходити вперед, але Перін відбив три поспіль удари. Ювентус огризнувся пострілом у поперечину: Фаджолі з далекої відстані перевірив каркас воріт на міцність.

В середині тайму Мілік на мить не встиг на простріл від партнера – м'яч підступно відскочив від газону, влучив у поляка і загальмувався перед воротами.

За мить Іццо врятував Монцу, вибивши сферу з воріт після удару Їлдіза. Ювентус підтискав і таки забив – К'єза отримав м'яч на лівому фланзі, увірвався у штрафний і з гострого кута прошив Соррентіно. У наступній атаці туринці заробили право на кутовий, Фаджолі подав, а Сандро головою подвоїв перевагу.

По перерві Юве продовжив тиснути – чого лише варті два моменти К'єзи! Монца, до слова, теж огризалась, але пробити захист суперника ніяк не вдавалось. Цікаво, що господарі на другий тайм вирішили змінити голкіпера, давши пограти і Пінсольйо. І той не підвів, тричі врятувавши туринців.

Останній матч у футболці «Старої синьори» провів Алекс Сандро, якого трибуни проводжали оваціями. Бразилець навіть виконав коло пошани, дякуючи фанатам за любов і підтримку.

На останній хвилині Дзербін заробив другий «гірчичник», залишивши Монцу у меншості. У доданий час Міретті влучив у стійку, хоча за мить до цього пролунав свисток про порушення правил.

На 94-ій хвилині Монца вимагала пенальті за підніжку від Веа. Рефері довго слухала підказки помічників, а потім побігла дивитись відеоповтор сама. Зрештою, перед падінням суддя угледіла гру рукою Пессіни і одинадцятиметровий не призначила.

Перемога принесла Ювентусу 71 очко і закріпила не третій сходинці турнірної таблиці, Монца фінішувала дванадцятою.

ЮВЕНТУС – МОНЦА – 2:0
Голи: К'єза (26), Алекс Сандро (28).
Ювентус: Перін (Пінсольо, 46), Даніло, Ругані, Алекс Сандро (Джало, 74), Веа, Алькарас, Фаджолі (Ніколуссі Кавілья, 79), Ілінг-Джуніор, Йїлдіз (Міретті, 88), К'єза, Мілік (Влахович, 73).
Монцa: Соррентіно, Д'Амброзіо, Марі, Іццо, Перейра (Кірьякопулос, 74), Пессіна, Гальярдіні (Бондо, 46), Бірінделлі (Дзербін, 65), Кольпані (Джурич, 46), В. Карбоні (Ферраріс, 81), Мота.
Попередження: Йілдіз (63) – В. Карбоні (38), Дзербін (67).
Вилучення: Дзербін (90, друга жовта)

25 травня 2024 21:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 3-й тур. Ювентус – Рома. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 00:35

Італія, 3-й тур. Лаціо – Мілан. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:51

Італія, 3-й тур. Інтер – Аталанта. Огляд матчу

 

31 серпня 2024 08:00