Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Італія, 33-й тур. Кальярі – Ювентус 2:2. Камбек після двох пенальті

 

«Кальярі» не втримав перемогу над «Ювентусом» в рамках 32-го туру Серії А.

«Ювентус» приїхав у гості до «Кальярі» – потенційно найслабшого свого суперника з початку весни. Але так було лише на папері.

Гості були фаворитом, але це більше працював імідж. Прямо зараз «Кальярі» перебуває у значно кращій формі, набирає більше очок. За останні три місяці підопічні Массіміліано Аллегрі виграли лише три матчі Серії А... з тринадцяти! Йти серед лідерів дозволяє гандикап, який команда зробила в першій половині сезону.

Острів'яни навпаки – набрали хід уже весною. Не так давно ще гостро стояло питання боротьби за виживання, а щодо майбутнього Клаудіо Раньєрі були великі сумніви. Слід зауважити, що переродження не пов'язане з легким календарем. «Кальярі» успішно грає проти грандів – перемагав «Аталанту» й забирав очки в «Інтера».

Зі старту звітного матчу «Ювентус» відчув цей тиск на собі. Господарі затискали суперників у їхній штрафний так, що вони могли мріяти лише про контратаки. В одній з них із гострого кута бив Влахович. Це так і залишився єдиний удар туринців у площину за весь перший тайм.

Тиск «Кальярі» дав результат навіть попри те, що гравцям відверто не вистачало майстерності реалізовувати свої моменти. Допомогли туринці, які не встигали відбиватися організовано й привезли на свої ворота аж два пенальті. Спочатку Бремер зіграв у волейбол. Щоб це помітити, рефері знадобилася допомога відеоасистента. Гаетано впевнено пробив з 11 метрів, хоча не мав такого досвіду останні п'ять років.

У другому випадку винен Щенсни. Поляк взагалі мав сьогодні не грати через травму носа, але начепив фіксуючий пластир й вийшов у стартовому складі. В одному із епізодів Войцех не розрахував свої сили на виході й завалив Лувумбу. Другий пенальті пішов бити Єррі Міна й продемонстрував, чому в збірній Колумбії його завжди вибирають для післяматчевих серій 11-метрових.

«Ювентус» таки мав шанс скоротити відставання ще до перерви, але гол Влаховича справедливо не зарахували через офсайд у К'єзи. Досягти свого Душану таки вдалося вже у другій половині зустрічі. На 62-й хвилині гості заробили перспективний штрафний удар. Скуффет вибудовував стінку під лівоногого К'єзу, а підійшов Влахович й елегантно обкрутив перешкоду з іншого боку.

Залишалося пів години, щоб здійснити камбек. «Кальярі» на цей час вирішив приміряти на себе стиль «Ювентуса», сівши в глибоку оборону. Це могло б спрацювати, бо туринці нічого небезпечного не створювали. Однак за них це зробив Доссена, який зрізав м'яч у власні ворота після подачі з флангу.

Останні хвилини «Ювентус» провів на воротах «Кальярі», але вирвати перемогу не зміг. Острів'яни знову не програли супернику із зони Ліги чемпіонів й поки можу не перейматися про виліт. Туринці залишаються третіми, але подарували шанс «Болоньї»закрутити інтригу в боротьбі за медалі.

КАЛЬЯРІ – ЮВЕНТУС – 2:2
Голи:
Гаетано (30, з пенальті), Міна (36, з пенальті) – Влахович (61), Доссена (86, автогол).
Кальярі: Скуффет, Міна, Хацідіакос, Доссена, Ауджелло, Гаетано (Дейола, 69), Сулемана (Праті, 46), Макумбу, Нандес (Дзаппа, 78), Шомуродов (Віола, 78), Лувумбо.
Ювентус: Щенсни, Гатті, Бремер, Даніло, Веа (МакКенні 68), Локателлі (Мілік 74), Алькарас (Йїлдіз 46), Рабіо, Камбіазо (Ілінг-Джуніор 86), Влахович, К'єза.
Попередження: Лувумбо (45+1), Нандес (60) –  Щенсни (35), Веа (45+1), Бремер (48).

19 квітня 2024 23:56







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 3-й тур. Ювентус – Рома. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 00:35

Італія, 3-й тур. Лаціо – Мілан. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:51

Італія, 3-й тур. Інтер – Аталанта. Огляд матчу

 

31 серпня 2024 08:00