Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Італія, 3-й тур. Ювентус – Рома 0:0. Нудні нулі у Турині

У нудному матчі суперник київського «Динамо» по Лізі Європи поділила очки з «Ювентусом», а Де Россі вперше замінив Артема Довбика, який знову був у тіні.

«Ювентус» зрозписав безгольову нічию з «Ромою» в рамках 3-го туру чемпіонату Італії. Перед грою з табору суперника київського «Динамо» у Лізі Європи надходили тривожні новини. Італійські журналісти рознесли інформацію, що Даніеле Де Россі нібито ледь не побився з Браяном Крістанте, а Леандро Паредес виступив на боці тренера. Зрештою, італієць сьогодні в стартовий склад потрапив, аргентинець – ні.

Де Россі доволі гнівно відреагував на ці чутки. Так, він визнав, що емоційна розмова з Крістанте була. Однак вони все з'ясували, і жодних проблем не залишилося. Також тренеру приписали конфлікт з виконавчою директоркою клубу Ліною Сулуку. Той запевнив, що в ці дні навіть не бачився з нею.

Саме в таких умовах римлянам довелося готуватися до найскладнішого матчу на старті сезону. Невдачі з «Кальярі» (нічия) та «Емполі» (поразка) робили його ще відповідальнішим. Перед перервою на матчі збірних потрібно було показати, що ситуація покращується, а «Рома» здатна постати командою, яка буде серйозно боротися за вихід в Лігу чемпіонів.

Різний підхід тренерів, однаковий результат

«Ювентус» виявився єдиним, хто зміг забрати максимум очок за два попередні тури. Підопічні Тьягу Мотти продемонстрували цікавий і результативний футбол, хоч і проти Комо та Верони. Поки наставник туринців обходиться без зіркових новачків, покладаючись на молодь. Вихованці поки дають результат і виходять у старті.

«Рома» теж влітку навезла підсилення, і Де Россі, на відміну від свого сьогоднішнього опонента, відразу кидає їх у бій. Довбик і Соуле прописали в основі ще зі зборів. Днями прийшов Салемакерс, який відразу ж в старті. Тренер «вовків» зміг виставити свою улюблену схему 4-3-3. Для цього навіть залишив у запасі Дибалу.

Судячи з першого тайму, рішення Де Россі спрацювали. «Ювентус» не був таким грізним, як у попередніх матчах. Гості успішно нав'язували туринцям боротьбу за контроль. Так, без високого пресингу, але максимально надійно біля власних воріт. З цим були проблеми.

А от що не змінилося – це створення моментів. Довбика знову «з'їли» центрбеки. Сьогодні це були такі монстри, як Бремер і Гатті. Решта «вовків» хіба били здалеку без особливого результату. 0,20 xG за 45 хвилин багато про що говорять. Інша справа, що у «Юве» цей показник був ще нижчим. Влахович багато бігав і метушився, а Мбангула геть загубився.

В атаці не виходило в обох команд. По сім дотиків у чужому штрафному до перерви, по одному удару в площину воріт. Щоправда, в «Роми» було аж три заблоковані. Один із них – від Довбика. Не встиг Артем отримати м'яч, як на нього налетіли аж три опоненти.

Сонний другий тайм

Мотта зрозумів, що потрібні зміни, тож зі старту другого тайму кинув у бій Копмейнерса і Консейсау. Зіркові новачки зразу ж створили момент для Влаховича. Той довго ухвалював рішення. Замість передачі вирішив пробити у протихід голкіперу, але не влучив у площину.

Регулярно такі ситуації виникати не почали, але «Ювентус» таки заволодів ініціативою. Де Россі вирішив, що настав час відповісти візаві своїми замінами. Тренер «Роми» прибрав «крила» атаки. Єдині номінальні вінгери (Соуле і Салемакерс) пішли, а замість них вийшли Дибала і Залевськи. Схема змінилася на 5-3-2 при обороні, на якій зосередилися «вовки».

По-справжньому вирвати перемогу намагався «Юве». Зокрема, Консейсау без сумніву брав гру на себе. Частіше з цього, крім метушні, нічого не виходило. Однак перед паузою на водопій з активності португальця виник момент для Їлдіза. Удар турка захисники встигли заблокувати.

Довбик пішов із поля на 82-й хвилині. Один удар (отой заблокований), 13 дотиків до м'яча, 6 точних передач при восьми спробах, три виграні єдиноборства з п'яти та чотири втрати володіння, два фоли заробив, двічі сфолив сам. Отаким виявилася гра українця мовою чисел. Завтра італійські ЗМІ знову напишуть, що він розчинився на полі.

Зрештою, а хто – ні? У другому таймі небезпечні підходи (не моменти) можна порахувати на пальцях однієї руки. «Рома» до 90-ї хвилини була взагалі без ударів, лише удар відчаю від Анхеліньо зіпсував нульову статистику. «Ювентус» же, втративши надію вирвати перемогу, догравав матч у традиціях Аллегрі – головною місією було не пропустити. Так, ударів в рамку воріт після перерви глядачі так і не побачили. Про які голи вже говорити. Тож дискусія, яка ж насправді сила «Ювентуса» знову відкрита.

ЮВЕНТУС – РОМА – 0:0
Ювентус:
Ді Грегоріо, Савона, Бремер, Гатті, Кабал (Коопмейнерс, 46), Локателлі (Маккенні, 67), Фаджолі (Дуглас Луїс, 67), Камбіазо, Йілдіз, Мбангула (Консейсау, 46), Влахович (Н.Гонсалес, 83).
Рома: Свілар, Челік, Манчіні, Ндіка, Анхеліньо, Крістанте, Пісіллі (Е.Коне, 72), Лоренцо Пеллегріні (Бальданці, 82), Суле (Дібала, 61), Салемакерс (Залевськи, 61), Довбик (Шомуродов, 82).
Попередження: Фаджолі (2) – Салемакерс (44).

1 вересня 2024 23:56







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 4-й тур. Монца – Інтер. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:00

Італія, 4-й тур. Кальярі – Наполі. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 00:04

Італія, 4-й тур. Дженоа – Рома. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 15:35