Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Найбільше у Серії А заробляє форвард «Ювентуса», який провалив старт сезону

Інтер уперше за 11 років обігнав Ювентус за розміром зарплатної відомості.

Протягом багатьох років Ювентус був клубом, який платив своїм гравцям найвищі зарплати. Уперше з сезону 2012/13 ситуація змінилася: тепер Інтер витрачає найбільшу кількість грошей на оклади своїм футболістам – 142 млн євро. Ювентус зі своїм зарплатним бюджетом у 114 млн євро йде на другому місці. Слідом за дуетом лідерів йдуть Мілан, Рома, Наполі, Лаціо, Аталанта, Фіорентина і Торіно. Вражає те, що надамбіційний Комо платить своїм гравцям більше, ніж учасник Ліги чемпіонів Болонья. Загалом усі двадцять клубів Серії А щорічно виплачують своїм футболістам приблизно один мільярд євро, інформує Corriere dello Sport.

Найбільш високооплачуваним гравцем Серії А є форвард Ювентуса Душан Влаховіч, який провалив старт сезону і став одним із найбільш критикованих гравців турніру. Нападник збірної Сербії заробляє 12 млн. євро на рік, і це на 3 млн євро більше, ніж отримує капітан Інтера Лаутаро Мартінес.

Одразу три футболісти заробляють по 6,5 млн. євро: це - півзахисники Інтера Ніколо Барелла та Хакан Чалханоглу, а також центральний захисник Ювентуса Бремер, який порвав «хрести» та вибув до кінця сезону. Центрфорварди Інтера і Наполі Маркус Тюрам і Ромелу Лукаку заробляють по 6 млн. євро, а центральний захисник Інтера Алессандро Бастоні – 5,5 млн. євро.

У списку топ-багатіїв Серії опинився півзахисник Ювентуса Артур, на якого туринський клуб давно не розраховує. Влітку бразилець намагався знайти собі нову команду, але так і не зумів цього зробити. Артур, а також Рафаель Леау з Мілана і Бенджамен Павар з Інтера заробляють по 5 млн. євро.

По 4,5 млн євро отримують Таммі Абрахам (Рома/Мілан), Тьон Копмейнерс (Ювентус), Альваро Мората (Мілан) і Пьйотр Зєлиньскі (Інтер).

17 жовтня 2024 23:01







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 7-й тур. Монца – Рома. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:15

Італія, 7-й тур. Інтер – Торіно. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 00:33

Італія, 7-й тур. Аталанта – Дженоа. Огляд матчу

 

05 жовтня 2024 21:40