Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Італія, 25-й тур. Наполі – Лаціо 0:1. Друга поразка лідера

«Наполі» поступився «Лаціо» в рамках 25 туру Серії А. Мауріціо Саррі не приховує радості за свою колишню команду. Перед матчем він тепло привітався з Лучано Спаллетті. Проте фахівець приїхав у Неаполь з чітким планом трішки загальмувати забіг «партенопейців» до Скудетто. Це справа принципу, адже досі Саррі на чолі Лаціо лише програвав Наполі.

Зустріч команд з найкращими лініями захисту в Серії А (зважаючи на кількість пропущених голів) зовсім не обіцяла стати видовищною. Звісно, плани міг би зламати швидкий м'яч, і «орли» ледь його не забили. На 5-й хвилині Лаціо заробив перспективний штрафний. Луїс Альберто подав, а Весіно потилицею скидав у дальню «дев'ятку». Мерет навіть не реагував, але Ді Лоренцо в останній момент підстрахував свого голкіпера.

Надалі гра перейшла в більш спокійне русло. Суперники намагалися підловити один одного на помилках. Ближчим до успіху був Наполі, у якого лінія атаки значно небезпечніша. Господарі дуже швидко знайшли слабку ланку в обороні Лаціо. Патрік Габарон постійно губив позицію та не встигав за опонентами. Тому довелося часто волити. Вже на 21-й хвилині іспанець отримав жовту й ще до перерви цілком міг побачити «гірчичник» вдруге. Але головне – Лаціо вистояв та не пропустив. Інша справа, що в атаці не створив більше нічого. Перший тайм закономірно завершився без голів.

Після перерви кардинально нічого не змінилося. Лишень Наполі почав тиснути активніше. Як і раніше, без гостроти. Стерильний контроль, марні спроби прорватися бодай у штрафний майданчик Лаціо. Ні вміння Осімхена знаходити вільні зони, ні вибуховий дриблінг Хвічі не працювали. Підопічні Мауріціо Саррі були до всього готові. Завжди страхували партнера й накривали опонента. Відтак, «партенопейці» навіть не тривожили Проведеля.

Лаціо ж, здавалося, взагалі забув про атаку. Саме тому гол гостей став шоком. Хвіча, відпрацьовуючи в обороні, після навісу скинув у цент. А там опинився лише Весіно. Уругваєць навіть не дав м'ячу опуститися і пальнув під самісіньку стійку. У Мерета не було жодних шансів. Розкішний гол! Залишалося відбиватися ще півгодини.

Якихось 10 хвилин знадобилося Наполі, аби організувати гольову атаку. Принаймні такою вона мала б стати. Після розіграшу кутового Осімхен пробив у поперечину, на добивання Кім мін Че зреагував Проведель. І лише якимось дивом аж два гравці господарів не змогли добити в сітку. Лишень сфолили в атаці. «Орли» вже й не думали про те, аби збільшити перевагу, але могли це зробити. Мілінковіч-Савіч зі штрафного метрів з 25 поцілив у хрестовину!

Зрештою, фінальний свисток зафіксував несподівану поразку лідера Серії А, яка для Наполі стала лише другою в нинішньому сезоні (першою домашньою). Лаціо обіграв «партенопейців» на їхньому полі вперше з 2015 року. Тоді команду тренував ще Стефано Піолі. Наразі «орли» піднялися на друге місце в турнірній таблиці, але Інтер та Мілан свої матчі 25-го туру проведуть пізніше.

НАПОЛІ – ЛАЦІО – 0:1
Гол:
Весіно (67).
Наполі: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Кім, Олівера, Лоботка (Сімеоне, 82), Ангісса (Елмас, 71), Зелінські (Ндомбеле, 82), Лосано (Політано, 71), Осімхен, Кварацхелія.
Лаціо: Проведель, Марушич, Патрік, А.Романьолі, Хюсай, Весіно, С.Мілінковіч-Савіч, Луїс Альберто (Катальді, 88), Феліпе Андерсон (Педро, 59), Іммобіле, Дзакканьї (Канчелльєрі, 82).
Попередження: Осімхен (63), Елмас (89) – Патрік (21).

3 березня 2023 23:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 4-й тур. Монца – Інтер. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:00

Італія, 4-й тур. Кальярі – Наполі. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 00:04

Італія, 4-й тур. Дженоа – Рома. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 15:35