Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Італія, 3-й тур. Римський «мир» і божевілля в Неаполі

Поєдинок майбутнього суперника київського «Динамо» в Лізі Європи та паралельна гра Серії А виявилися сповненими гарячих пристрастей.

Наставник «Мілана» Паулу Фонсека після провального старту пішов на радикальний крок, залишивши Тео, Леау і Калабрію в запасі. У старті вийшли три новачки – Емерсон, Фофана і Павлович. Останній виявився героєм старту поєдинку. Спочатку серб не дозволив відправити м’яч у порожні ворота «Мілана», а невдовзі пішов на кутовий і забив дебютний гол у складі «россонері».

Надалі «орли» створювали якісніші моменти, хоч їх і було небагато. «Мілан» грав за рахунком, але один удар у площину (хай навіть гольовий) – це не те, що хочуть бачити і вболівальники, і Фонсека.

У другому таймі перевагу «Лаціо» можна було вже помітити без розширеної статистики. Дуже складно було обороні гостей. Зрештою, вона й не витримала. Два провали Емерсона за чотири хвилини коштували двох голів. Просто копії. Прорив через фланг Емерсон, розіграна більшість і замикання. Меньян не міг врятувати.

Фонсеці довелося перепросити й кинути в бій тих, кого він «виховував». Масована поява свіжих гравців миттєво дала результат. Тео розігнав атаку, віддав на Абрахама – той зупинив під удар Леау, який зрівняв рахунок. І хвилини не пройшло з моменту появи на полі цієї трійки.

Залишалося ще вдосталь часу, щоб вирвати перемогу. Шанси були і в «Лаціо», і в «Мілана», але ні Ісаксен, ні Абрахам забити не змогли. Фонсека почав сезон із двома очками за три тури, у Марко Бароні чотири очки.

ЛАЦІО – МІЛАН – 2:2
Голи:
Кастельянос (62), Діа (66) – Павлович (8), Леау (72).
Лаціо: Проведель, Лаццарі (Марушич 46), Патрік, А. Романьолі, Тавареш (Хюсай 90), Ровелла, Гендузі, Чауна (Ісаксен 46), Діа (Деле-Баширу 81), Дзакканьї, Кастельянос (Нослін 87).
Мілан: Меньян, Рояль (Ернандес 70), Томорі, Павлович, Ф.Террачч’яно, Фофана, Рейндерс (Муса 70), Чуквуезе (Леау 70), Лофтус-Чік, Пулішич, Окафор (Абрахам 71).
Попередження: Ровелла (39), Дзакканьї (64), Патрік (85), Гендузі (90+3) – Фофана (20), Ф.Террачч’яно (90+1).
Рим. «Стадіо Олімпіко».

«Парма» довела, що нічия з «Фіорентиною» і перемога над «Міланом» не були випадковими. Підопічні Фабіо Пекк’ї продовжують грати у свій драйвовий футбол, який сьогодні став проблемою для «Наполі».

Наставник неаполітанців Антоніо Конте вже має у своєму розпорядженні Лукаку, але почати вирішив з Распадорі на вістрі атаки. Важко сказати, чи з Ромелу було б інакше.

Перший тайм залишився за «Пармою». Шалений тиск гостей був великою проблемою для «Наполі». Захисники ніяк не могли підлаштуватися під хаос, який створювали Ман, Бонні, Зом і Міхейле. На 15-й хвилині Ковальскі та Бонні двічі поспіль били у каркас воріт – поперечину та стійку відповідно. Слідом Зом прорвався через пів поля і допоміг Бонні заробити пенальті. Постраждалий сам пішов бити з 11 метрів і не схибив.

Пізніше подвоювати перевагу «Парми» мав Бернабе, але не влучив у ворота. «Наполі» ж покладався лише на Кварацхелію. Грузин за першої ж нагоди старався бити. Виходило якісно, однак черговий сильний матч видав воротар пармезанців Судзукі. Японець раз за разом зупиняв зіркових суперників. Навіть Лукаку, який вийшов у другому таймі. Бельгієць міг забивати першим дотиком. Так, з офсайду, але ж голкіпер однаково потягнув.

Хто ж міг уявити, що саме Судзукі підставить свою команду. Заробив дві жовті за десять хвилин (одна з них за затягування часу). У «Парми» вже не було замін, тож у ворота довелося стати захиснику дель Прато. Конте відразу ж кинув у бій ще одного центрфорварда, Сімеоне. Якийсь час це не працювало, а потім Джованні заробив пенальті. На щастя для «хрестоносців», VAR підказав, що порушення не було.

Через усі ці паузи арбітр компенсував аж 11 хвилин. І вже на початку цього часу Наполі зрівняв. Після атаки лівим флангом м’яч доставили Лукаку, який забив дебютний гол за нову команду. Ще через п’ять хвилин Ангісса забив другий. Наприкінці гри «Парма» ледь не зрівняла рахунок. Альмквіст бив із кількох метрів, але Мерет здійснив неймовірний сейв.

Конте виручили заміни. В Лукаку гол, а Давід Нерес заробив вилучення для Судзукі та віддав асист на переможний гол. «Наполі» виграв другий матч поспіль. У «Парми» залишилося чотири очки.

НАПОЛІ – ПАРМА – 2:1
Голи: Лукаку (90+2), Ангісса (90+6) – Бонні (19, з пенальті).
Наполі: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Буонджорно, Мадзоккі (Сімеоне 78), Ангісса, Лоботка, Олівера (Спінаццола 46), Політано (Нерес 69), Распадорі (Лукаку 62), Кварацхелія.
Парма: Судзукі, В.Кулібалі, Балог (Осоріо 73), Чіркаті, Валері (дель Прато, 8), Бернабе, Сом, Ман, Міхейле (Шарпентьє, 73), Бонні (Канчелльєрі, 57), Ковальські (Альмквіст, 57).
Попередження: Ангісса (43), Лоботка (58) – Міхейле (61), Судзукі (63), дель Прато (88).
Вилучення: Судзукі (76, друге попередження).
Неаполь. «Стадіо Дієго Армандо Марадона».

1 вересня 2024 00:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 4-й тур. Монца – Інтер. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:00

Італія, 4-й тур. Кальярі – Наполі. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 00:04

Італія, 4-й тур. Дженоа – Рома. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 15:35