Сьогодні 18 жовтня 2024 р.

Італія, 34-й тур. Наполі – Фіорентина 1:0. Чемпіон підтверджує статус

«Наполі» здобув першу перемогу в ранзі чемпіона, залишивши «Фіорентину» на восьмому місці. Щоправда, Серія А «фіалок» нині не дуже цікавить. Вони у фіналі Кубка Італії, в четвер гратимуть у півфіналі Ліги Конференцій. Ось сьогодні і вийшли у дещо ослабленому складі – без Бірагі, Кабрала, Іконе. Та й сьогодні головним було святкування Скудетто «Наполі». Перший матч неаполітанців як чемпіона у сезоні 2022/23.

В першому таймі здавалося, що чемпіон останніми днями занадто пересвяткував і не хоче грати. Десятки тисяч прапорів та банерів на трибунах, феєрверки, димові шашки з синім димом – вболівальники святкували. Спостерігаючи, як «Фіорентина» володіє м'ячем 59 відсотків часу. Створити вдалося дуже мало, але удар головою Йовича Голліні витягнув з великими труднощами, довелося також вигравати вихід сам-на-сам у нього.

Наприкінці тайму у господарів дещо почало виходити. Осімхен отримав довгий пас і не влучив у ближній кут, Ді Лоренцо завершував зльоту комбінацію, і підвела сила удару. А ось другий розпочався високим пресингом. Воротар помилився з пасом, Лоботка не скористався і вже начебто втратив м'яч, але Амрабат завалив його. Проте Терраччьяно впевнено відбив і пенальті, і добивання Осімхена.

У рівній грі з невеликою перевагою «Наполі» в середині другого тайму Осімхен перехопив, перекидав воротаря, і лише поперечина врятувала. Кварацхелія зміщувався в центр з флангу, був завалений, і тут вже найкращий бомбардир ліги не схибив. «Фіорентина» відповіла тиском, заблокованими ударами, кутовими. Пас врозріз знайшов Куаме, але він відпустив м'яч і перед воротарем в падінні пробив вище.

НАПОЛІ – ФІОРЕНТИНА – 1:0
Гол:
Осімхен (74, з пенальті).
На 48 хвилині Осімхен не реалізував пенальті (воротар).
Наполі: Голліні, Ді Лоренцо, Естігор, Кім, Олівера, Ангісса, Демме (Лоботка, 46), Елмас (Дзербін, 84), Лосано (Кварацхелія, 45), Осімхен (Сімеоне, 78), Распадорі (Зелінськи, 46).
Фіорентина: Терраччьяно, Додо (Венуті, 46), Міленкович, Ігор, Терзич, Данкан (Мандрагора, 67), Амрабат (Куаме, 76), Бонавентура (Кастровіллі, 66), Н. Гонсалес, Соттіл (Сапонара, 76), Йович.

7 травня 2023 21:49







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 7-й тур. Монца – Рома. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 21:15

Італія, 7-й тур. Інтер – Торіно. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 00:33

Італія, 7-й тур. Аталанта – Дженоа. Огляд матчу

 

05 жовтня 2024 21:40