Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Суперкубок Італії. Мілан – Інтер 0:3. Дербі в одні ворота

Володар Скудетто «Мілан» і переможець розіграшу Кубка Італії «Інтер» розіграли перший трофей сезону-2022/23.

Обидва тренери вирішили нічого не вигадувати. Сімоне Індзагі виставив традиційні для себе 3-5-2 із трьома центрбеками, латералями Дімарко і Дарміаном, а також дуетом Джеко-Лаутаро на вістрі атаки. Піолі теж не здивував – хіба що можна відзначити вихід у старті К'єра замість Калюлю, який отримав відпочинок. Все решта було доволі прогнозовано.

Перший момент був за «Інтером». Джеко заробив право на перспективний штрафний, який ударом у стінку зіпсував Чалханоглу. А на 10-й хвилині «нерадзуррі» повели в рахунку. Джеко в дотик класно віддав на Бареллу, той з правого флангу прострілив на Дімарко, який пробив повз Тетерушану. Дуже легко вдалося «Інтеру» забити швидкий гол – не без допомоги Тео Ернандеса, який тотально втратив позицію, не встеживши за Бареллою.

«Россонері» відповіли моментом Леау. Рафа отримав м'яч на лівому фланзі, але не зумів перекинути Онана – камерунський кіпер врятував. Як реалізовувати такі нагоди, показав Едін Джеко. Боснієць отримав довгий пас від Бастоні, на замасі ефектно прибрав Тоналі та без шансів пробив у дальній. Феноменальна гра від 36-річного ветерана! 2:0 вже на 21-й хвилині – «Інтер» просто переїхав «Мілан» у дебюті матчу, безжально використавши обидва свої моменти.

Команда Індзагі ледь не зняла всі питання ще до 30-ї хвилині. Тетерушану у стрибку з великими труднощами не дав забити Джеко, відбивши удар боснійця. «Мілан» провалив перший тайм, практично нічого не створивши біля воріт «Інтера». Так, у чемпіонів набралося 5 ударів у бік рамки, але у площину влучив лише один. Випадав Леау, від якого було обмаль гостроти, а Мессіас на протилежному фланзі взагалі розчинився.

Другий тайм розпочався з атак «Мілана». Дальній удар Тео Ернандеса був неточним, з таким же успіхом пробив і Беннасер. Цікаво зіграв Діас, який дотепно пропускав м'яч на Жиру після прострілу Ернандеса, однак захисники Інтера розгадали цей задум. Класний шанс був у Леау, який нарешті нагадав про себе фірмовим ривком і ударом – дуже близько, але все ж повз ворота.

«Інтер» діяв від оборони – Індзагі у своєму стилі почав грати на утримання рахунку. «Мілан» же намагався скоротити відставання, проте швидкий гол підопічним Піолі не вдався. «Нерадзуррі» стримали натиск суперників, які по перерві заграли куди активніше і гостріше. Піолі освіжив атаку, кинувши в бій Де Кетеларе з Оріджі, але все, що дозволяли гравці «Інтера» – це дальні удари, які вже не несли такої загрози для Онана, як на початку тайму.

А на 77-й «нерадзуррі» закрили матч. Лаутаро Мартінес зробив посміховисько з Томорі, розвернувши опонента, і технічно шведою поклав м'яч у дальній кут. Краса і фінальна крапка. 3:0.

«Інтер» переконливо і закономірно здобув 7-й Суперкубок Італії в історії, зрівнявшись за цим показником із «Міланом». Команда Сімоне Індзагі виграла перший трофей у сезоні-2022/23, розгромивши свого принципового суперника. Мілан сьогодні чорно-синій.

МІЛАН – ІНТЕР – 0:3
Голи:
Дімарко (10), Джеко (21), Лаутаро Мартінес (77).
Мілан: Татарушану, Калабрія (Дест, 79), К'єр (Калулу, 64), Томорі, Тео Ернандес, Беннасер, Тоналі, Мессіас (Орігі, 65), Діас (Де Кетеларе, 64), Леау, Жиру (Ребич, 79).
Інтер: Онана, Шкріньяр, Ачербі, А. Бастоні (Де Фрай, 84), Дарміан, Чалханоглу (Асллані, 84), Барелла (Гальярдіні, 71), Мхітарян, Дімарко (Гозенс, 63), Джеко (Корреа, 71), Лаутаро Мартінес.
Попередження: Тео Ернандес (77), Тоналі (85) – Барелла (33), Чалханоглу (71), Лаутаро Мартінес (79).

18 січня 2023 23:12







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Італія, 3-й тур. Ювентус – Рома. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 00:35

Італія, 3-й тур. Лаціо – Мілан. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:51

Італія, 3-й тур. Інтер – Аталанта. Огляд матчу

 

31 серпня 2024 08:00