Сьогодні 17 жовтня 2024 р.

Іспанія, 8-й тур. Сельта – Жирона 1:1. Аспас, як завжди, врятував

«Жирона» українця Віктора Циганкова продовжила серію невдач до п'яти поспіль, а «Сельта» вперше в новому сезоні зіграла внічию. Це був матч посередньої якості й таких самих швидкостей.

Перший тайм – суцільна боротьба, за підсумками якої на перерву «Сельта» пішла з xG 0,18, а «Жирона» – 0,33. Як каталонці примудрилися забити? Розумний навіс Блінда на Ерреру, який був одним із найактивніших на полі.

Відзначимо, що на самому початку матчу Циганков міг відзначитися неймовірним асистом. 26-річний футболіст віддав пас п'ятою на Янхеля Ерреру, але той з гострого кута не зумів переграти воротаря суперника. Пас Циганкова був опублікований в соціальних мережах Ла Ліги.

«Сельта» у відповідь більше володіла м'ячем, але Клаудіо Хіральдес наважився на масштабну ротацію, а резервістам катастрофічно не вистачало рішень перед воротами Гассаніги. Той лише, нудьгуючи, спостерігав, як Блінд та Еррера блокують чергові погані спроби Борхи та Альфона.

У другому таймі стало трохи веселіше – він почався з моменту Мартіна, але Гуаїта зіграв блискуче.

Ну, а головним каталізатором якості в нападі стали заміни Хіральдеса. Варто було вийти на поле основі, як «Жирона» моментально знітилася, у неї з'явилися проблеми в тилу. До того ж каталонців підкосили дві травми під час матчу – спершу Ромеу, потім Блінда.

Гол «Сельти» назрівав хвилини з 70-ї, і в підсумку його забив той, хто і завжди – Яго Аспас чітко виконав лівою з лінії штрафного.

У таблиці нічия особливо для команд нічого не змінила: у «Сельти» тепер 10 очок, у «Жирони» – 9. І ті, й інші можуть називатися середняками.

СЕЛЬТА – ЖИРОНА – 1:1
Голи:
Аспас (81) – Еррера (38).
Сельта: Гуаїта, Хаві Родрігес, Домінгес, Маркос Алонсо, Каррейра (Уго Альварес, 46), Моріба (Аспас, 65), Даміан Родрігес, Мінгеса, Дуран (Сотело, 65), Борха Іглесіас (Дувікас, 58), Альфон (Сведберг, 58).
Жирона: Гассаніга, Франсес, Блінд (Давід Лопес, 54), Крейчі, Гутьєррес, Мартін, Ромеу (ван де Бек, 14), Циганков, Еррера (Соліс, 72), Данжума (Хіль, 72), Абель Руїс (Порту, 72).
Попередження: Уго Альварес (78).

29 вересня 2024 17:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 9-й тур. Реал – Вільяреал. Огляд матчу

 

06 жовтня 2024 00:50

Іспанія, 8-й тур. Сельта – Жирона. Огляд матчу

 

29 вересня 2024 18:34

Іспанія, 7-й тур. Барселона – Хетафе. Огляд матчу

 

26 вересня 2024 00:39