Сьогодні 8 вересня 2024 р.

«Реал» – володар Кубка Іспанії!

Мадридський клуб виборов свій 20-й Кубок короля і перший з 2014 року, перемігши у фіналі дуже непоступливу, цікаву «Осасуну».

Значною мірою результат вирішила помилка Пеньї на 2-й хвилині - Рубен пропустив Вінісіуса у лицеву, і бразилець викотив Родріго на порожні ворота.

Після цього «Осасуні» довелося розкриватися, грати атаку на атаку. Це зробило матч приємним для перегляду, але Памплоні було складно розраховувати на щось більше, ніж гідна поразка. Все ж таки «Реал» є «Реал».

Але, повторимося, це було яскраво. «Осасуна» відповіла на гол Родріго двома непоганими ударами Будимира головою – Куртуа відбив. Потім Бензема вже розстрілював ворота - потягнув Еррера. Ще кілька хвилин - і вже Абде перекинув Куртуа у ближньому бою, але Карвахаль виніс м'яч із лінії. Далі штрафний – і Алаба посилає м'яч у каркас. Ух!

Такий футбол хотілося дивитися ще й ще. І не можна сказати, що Мадрид виглядав у ньому на голову сильнішим. Памплона чітко пресингувала, а в атаці знаходила моменти завдяки роботі Абде – орендований каталонець провів найкращий матч у сезоні.

Коли Торро пальнув здалеку та зрівняв рахунок, це виглядало навіть логічно, адже у якийсь момент «Реал» невиправдано заспокоївся.

У повітрі запахло додатковим часом, і Ягоба Аррасате випустив з лавки козир в особі Чімі Авілі. Але, як буває, надіявся андердог, а забив фаворит.

Досить дурний гол, але що це змінює? Родріго скористався рикошетом після удару Крооса – і цей епізод приніс «Реалу» титул. Напевно, це сьогодні найголовніше. Фінали не грають, а виграють - ви ж пам'ятаєте, так?

З іншого боку, якщо говорити про якість футболу, то «Осасуну» треба хвалити - вона стрибнула вище голови. У той же час «Реал» хоч і переміг, але точно може краще. Більше того, він повинен стати кращим уже за пару днів, інакше проти «Ман Сіті» буде неймовірно складно.

Фінал Кубку Іспанії. Севілья. «Ла Картуха»

РЕАЛ – ОСАСУНА – 2:1
Голи:
Родріго (2, 70) – Торро (58).
Реал: Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Камавінга, Вальверде, Чуамені (Рюдігер, 70), Кроос (Модрич, 82), Родріго (Асенсіо, 89), Бензема, Вінісіус.
Осасуна: Еррера, Монкайола, Арідане, Давід Гарсія, Крус, Торро (Ібаньєс, 86), Мой Гомес (Кіке Гарсія, 86), Пенья (Рубен гарсія, 75), Орос, Абде (Барха, 75), Будимир (Авіла, 70).
Попередження: Мілітао (41), Вінісіус (45), Камавінга (75), Вальверде (90), Куртуа (90+4) – Монкайола (21), Давід Гарсія (37), Барха (83), Ібаньєс (90+4).

7 травня 2023 01:06







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50