Сьогодні 16 вересня 2024 р.

Іспанія, 22-й тур. Сельта – Жирона 0:1. Повернення на вершину

«Футбольний клуб»

Перша цьогорічна виїзна перемога в рамках Ла Ліги дозволила каталонцям знову очолити чемпіонські перегони.

Глядачам, які вщент заповнили трибуни «Балаїдоса», нудьгувати не довелося. Ще до перерви команди на двох завдали 16 ударів по воротах, раз по раз змушуючи голкіперів демонструвати свою майстерність.

Так, на 12-й хвилині ледве не закінчилася голом відмінна повітряна атака від Артема Довбика: Вісенте Гвайта витягнув м’яч з-під поперечини. Згодом у схожому епізоді вже голкіпер «Жирони» Пауло Гассаніга блиснув реакцією, не дозволивши відзначитися господарям. Був момент і у Віктора Циганкова – на жаль, отримавши зручний пас від Довбика і вийшовши на ворота «Сельти» під кутом, наш вінгер пробив зависоко.

В цілому каталонці діяли гостріше і об’єктивно награли на один гол. Його на 20-й хвилині, відгукнувшись на чіткий простріл від Мігеля Гутьєрреса, вніс до свого доробку іспанець Порту.

undefined

  
По перерві підопічні Рафаеля Бенітеса, звісно, пробували відігратися, проте гості в обороні діяли уважно, і справа до пожеж у володіннях Гассаніги майже не доходила. Власне, і «Жирона» здебільшого грала за рахунком та йшла вперед, озираючись на тили. Перевага, хоч і мінімальна, дозволяла.

Обидва українці були достатньо активні, проте надсерйозних завдань перед обороною «Сельти» цього разу їм поставити не вдалося. Як би там не було, для завоювання трьох очок гостям вистачило і одного влучного удару.

Сенсаційна команда Мічела знову опинилася на вершині Примери. Провівши на один матч більше, вона на один бал випереджає «Реал» і відразу на 11 – «Барселону»! Наступну гру «Жирона» проведе у суботу, 3 лютого, і прийме непоступливий «Реал Сосьєдад».

СЕЛЬТА – ЖИРОНА 0:1
Гол:
Порту (20).
Жирона: Гассаніга, Коуто, Мартінес, Блінд, Гутьєррес, А.Гарсія, Еррера, ЦИГАНКОВ (Валері, 83), Порту (Мартін, 69), Савіо, ДОВБИК.

Ла Ліга. Турнірна становище

28 січня 2024 16:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 5-й тур. Атлетико – Валенсія. Огляд матчу

 

16 вересня 2024 01:05

Іспанія, 5-й тур. Жирона – Барселона. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 19:39

ЧС-2024 з футзалу. Україна – Аргентина. Огляд матчу

 

15 вересня 2024 17:48