Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Кубок Іспанії, 1/4 фіналу. Атлетик – Барселона 4:2. Брати Вільямс вибивають чемпіона

Матч у Більбао повністю виправдало очікування. Матч нагадував гольову гойдалку, а завершився сенсацією – що ще треба нейтральному фану?

«Атлетик» стартував одразу з гола – масована атака завершилася розстрілом воріт Гурусетою.

Невдовзі Горка міг робити рахунок 2:0, і до того ж «Барса» втратила через травму Алекса Бальде. Гіршого старту і придумати складно, але що було далі? Каталонці зібралися та відреагували.

Левандовськи накрив Берчіче в його воротарському, і від ноги поляка м'яч відскочив у ворота. Курйозний гол, але він дав гостям кисень. Вже через 6 хвилин Ламін Ямаль підтвердив свій талант чудовим сольним проходом та ударом а-ля Роббен – 1:2.

Але що було далі? Тепер уже «Атлетик» взявся за розум і пішов уперед. Сансет розстрілював ворота перед перервою, але влучив у Пенью, а ось на початку другої половини головою чітко замкнув навіс від Ніко. Френкі відзахищався на два з мінусом.

З рахунку 2:2 відтинки домінування на полі змінилися на монотонну рівну гру. У басків дуже небезпечно, але трішки мимо пробивали Гурусета і Ніко; «Барса» відповідала шансами Ямаля, але 16-річний хлопець не забивав навіть у порожні. Ну, і боротьбу теж відзначати треба – матч був жорстким, інтенсивним, ніхто не прибирав ніг. Араухо по-капітанськи дограв матч навіть із травмою – йому заморозили і перемотали коліно після стику. «Сан-Мамес» з поваги аплодував і йому, і Бальде, який залишав поле за допомогою лікарів.

У такому ключі матч і перейшов до екстра-таймів. Здається, обидві сторони цього чекали, але краще готовими були саме баски. Вони бігли вперед, загострювали, а от «Барса» більше тягнула час.

І ні, вона не вистояла. Вирішальний гол після помилки Серхі Роберто провів Іньякі Вільямс, який заради участі в матчі навіть замовив чартер із Кот-д'Івуару, де його Гана грала на КАН. Вражаюча історія! І вражаючий «Атлетик», який не лише у Кубку вийшов до півфіналу, а й у Ла Лізі бореться з «Барсою» та «Атлетико» за топ-3. Ернесто Вальверде, браво!

Тим часом «Барса» має просто пережити цей сезон. Старики вже не можуть, юнаки ще не тягнуть. Потрібно чекати, поки Ямаль, Кубарсі, Форт подорослішають, іншого рецепту нема.

АТЛЕТИК – БАРСЕЛОНА – 4:2 (д.ч.)
Голи:
Гурусета (1), Сансет (48), Вільямс (105+2), Ніко Вільямс (120+1) – Левандовськи (26), Ямаль (32).
Атлетик: Агірресабала, Лекуе (де Маркос, 90), Вівіан, Паредес, Берчіче, Прадос (Еррера, 90), Весга (Унаї Гомес, 46, Хаурегісар, 105), Аду (Вільямс, 59), Сансет, Ніко Вільямс, Гурусета (Вільялібре, 73).
Барселона: Пенья, Кунде, Араухо, Крістенсен (Кубарсі, 70), Бальде (Форт, 23), Педрі (Роберто, 99), Гюндоган, де Йонг, Ямаль (Гую, 105), Левандовськи (Жоау Фелікс, 78), Ферран Торрес.
Попередження: Сансет (36), Прадос (82), Еррера (109) – Крістенсен (17), Ферран Торрес (82), Форт (84), Ямаль (95), де Йонг (115), Роберто (117).

25 січня 2024 01:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50