Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Флік – головний тренер «Барселони»

«Барселона» оголосила про призначення німецького фахівця Ганса-Дітера Фліка своїм новим головним тренером. 59-річний наставник підписав контракт на два роки. Разом з Фліком до «Барселони» доєднаються його асистенти Маркус Зорг та Тоні Тапалович (тренер воротарів).

Флік розпочав тренерську кар’єру у 1996 році, очоливши аматорський «Бамменталь». 1 липня 2000 він став головним тренером «Гоффенгайма», який напередодні отримав професійний статус і пробився в четверту лігу. Фліку вдалося вивести команду до третього за силою дивізіону німецького футболу, проте розвинути успіх надалі не вдалося і 20 листопада 2005 року тренер залишив посаду. Незабаром після цього він як асистент увійшов до тренерського штабу клубу «Ред Булл Зальцбург», працюючи разом з Лотаром Маттеусом та Джованні Трапаттоні.

З 2006 по 2014 рік він працював асистентом Йоахіма Льова в збірній Німеччини.

Флік найбільше відомий своїм сезоном 2019/20 на чолі «Баварії». Він починав його як асистент Ніко Ковача, а після звільнення хорвата очолив команду. Тоді «Баварія» в ефектному стилі виграла Лігу чемпіонів, чемпіонат Німеччини та Кубок Німеччини, а Флік був визнаний найкращим німецьким тренером сезону за версією kicker, і отримав нагороду найкращого тренера сезону від УЄФА.

«Баварія» Фліка стала першою командою в історії, яка виграла КЄЧ/Лігу чемпіонів зі стовідсотковим показником перемог.

Впродовж календарного року мюнхенський гранд виграв ще Суперкубки Німеччини та УЄФА, і клубний ЧС, оформивши секступль.

Через постійні суперечки зі спортивним директором «Баварії» Хасаном Саліхамідчижем Флік в наступному сезоні вирішив залишити мюнхенців, і прийняти пропозицію національної збірної Німеччини. Робота в Бундестім негативно вплинула на репутацію Фліка. Німеччина провалила ЧС-2022, не вийшовши з групи, а після серії поразок у рамках підготовки до домашнього Євро Флік став першим в історії тренером національної збірної Німеччини який був звільнений.

В «Барселоні» Флік замінить клубну легенду Хаві, який залишив клуб через суперечності з президентом Хуаном Лапортою.

29 травня 2024 15:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50