Сьогодні 8 вересня 2024 р.

Іспанія, 22-й тур. Лас-Пальмас – Реал 1:2. Нервовий «відпочинок» на Канарах

«Футбольний клуб»

Андрій Лунін допоміг «Реалу» здобути вольову перемогу і знову очолити чемпіонські перегони.

«Лас-Пальмас» ніяк не назвеш гостинною командою. Так, лише цього року вона вдома розтрощила «Вільяреал» (3:0) і створила великі проблеми «Барселоні» (1:2). Тепер ось з тутешніми порядками довелося зіштовхнутися команді Карло Анчелотті.

Так, на правах фаворита «Реал» до перерви атакував більше й частіше бив по воротах, проте якихось наднебезпечних моментів біля воріт Альваро Вальєсо не виникало. Натомість «жовті», відсидівшись у засідці, «вибухнули» на початку другої половини зустрічі. Напевне, в ці хвилини італійський наставник мадридців подумки похвалив себе за вибір голкіпера. Адже саме Андрій Лунін не дозволив господарям відкрити рахунок на 47-й хвилині, продемонструвавши дива реакції і виловивши м’яч у нижньому куті після удару Муніра Ель-Хаддаді з кількох метрів.

Ефектно заграв українець, і нейтралізуючи гострий простріл Хав’єра Муньйоса. А ось коли захисники «Реала» дозволили тому самому Муньйосу пробити зблизька та ще й у протихід, та ще і з рикошетом, Андрій виявився безсилим – 1:0.

Лише після цього «Реал» взявся за справу, перевівши гру до воріт «Лас-Пальмаса». Запалив кілька пожеж у карному майданчику і зрештою відновив рівновагу. Едуардо Камавінга елегантним черпачком вивів на побачення з воротарем Вінісіуса Жуніора, і той чітким ударом вразив дальній кут.

Локальний успіх, здалося, трохи заспокоїв гостей, і нових хвиль їх атак довелося чекати достатньо довго. Втім, свого «вершкові» таки досягли. Нев’янучий Тоні Кроос виконав кутовий з правого флангу і, як виявилося, вніс до свого активу вже сьомий асист у поточному чемпіонаті. Адже дії Орельєна Чуамені, який щойно замінив того таки Камавінгу, на другому поверсі були бездоганними. І ось уже столичний гранд – попереду.

undefined

  
Втримавши мінімальну перевагу завдяки в тому числі холоднокровним діям Луніна, мадридці повертаються з Канарських островів лідерами Ла Ліги. «Українська» «Жирона», яка наразі відстає від «Реала» на два очки, у неділю може повернутися на першу сходинку. Але – якщо тільки на виїзді здолає «Сельту».   

ЛАС-ПАЛЬМАС – РЕАЛ 1:2
Гол:
Муньйос (53) – Вінісіус Жуніор (65), Чуамені (84).
Реал: ЛУНІН, Карвахаль, Рюдігер, Начо, Фран Гарсія, Камавінга (Чуамені, 81), Себальйос (Вальверде, 59), Кроос, Діас (Хоселу, 59), Вінісіус Жуніор (Менді, 90), Родріго (Гюлер, 81).

27 січня 2024 19:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Іспанія, 4-й тур. Реал – Бетіс. Огляд матчу

 

02 вересня 2024 07:52

Іспанія, 4-й тур. Севілья – Жирона. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 22:31

Іспанія, 4-й тур. Барселона – Вальядолід. Огляд матчу

 

01 вересня 2024 08:50